În contextul tragediei de la Oneşti, poliţiştii se plâng în stradă că nu au dotări şi personal: Subfinanțarea ucide!

În contextul tragediei de la Oneşti, poliţiştii se plâng în stradă că nu au dotări şi personal: Subfinanțarea ucide!

Un nou protest al bugetarilor are loc miercuri în Capitală. De această dată, au ieșit, din nou, în fața Guvernului, polițiștii.

Manifestația este organizată de Sindicatul Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual (SNPPC).

Protestul a început la ora 11:00, având loc în Piața Victoriei.

Polițiștii au pancarte la ei cu mesaje precum ”Subfinanțarea Poliției ucide. Deficit polițiști - 21%. Deficit în operativ - 30%”, ”Siguranța cetățeanului trebuie să înceapă cu siguranța polițistului” sau ”Suntem în linia I combaterii pandemiei. Peste 13.600 de angajați MAI, infectați. 4% - rata îmbolnăvirilor la nivel național. 10% - rata îmbolnăvirilor în MAI”.

ADVERTISING

Aceștia bat la tobe, suflă în vuvuzele și flutură steaguri.

Pe o altă pancartă se putea citi ”Subfinanțarea Poliției ucide! Cerem dotarea cu echipamente adecvate misiunilor încredințate!”.

protest

Liviu Apostoiu, prim-vicepreședinte al Cartel ALFA, a declarat la Antena3 că principala revendicare a sindicaliștilor este ”demisia Guvernului”.

”După o lună și jumătate de mitinguri, principala noastră revendicare este demisia Guvernului. Un guvern care nu înțelege că trebuie să stea de vorbă cu noi, un guvern care nu știe ce este dialogul social.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai departe, revin la salariul minim pe economie. Am spus-o de atâtea ori: cu 41 de lei net creștere la salariu nimeni nu poate să trăiască în condițiile în care creșterile de prețuri sunt imense. Dacă ne uităm doar în zona combustibililor, o să vedem o creștere importantă. De aici, în lanț, vor crește toate. Deci nu se poate trăi sub acest nivel în care ne-a adus acest guvern acum. Este un nivel de sărăcie! ”, a declarat Apostoiu.

3 martie- ne antrenam pt 25 martie

SNPPC NU SE DEZICE!Nu protestăm virtual, suntem din nou în stradă, la Guvern, alături de Cartel Alfa!!Din respect pentru principiile și valorile în care credem!Din respect pentru membrii noștri, pentru rezerviști, pentru toții angajații din România și pentru mișcarea sindicală autentică, nu declarativă! Continuăm ,,antrenamentele" pentru 25 martie!

Posted by snppc.ro on Wednesday, March 3, 2021

Acest protest are loc în contextul tragediilor de la Constanţa şi Oneşti, în care autorităţile au intervenit tardiv sau nu au avut echipamentele necesare în dotare.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇