Polițiștii din penitenciare protestează la Cotroceni şi amenință cu plângere penală împotriva jandarmilor: "Asta e dictatura lui Iohannis, dictatura lui Cîțu!" (Foto & Video)

Polițiștii din penitenciare protestează la Cotroceni şi amenință cu plângere penală împotriva jandarmilor: "Asta e dictatura lui Iohannis, dictatura lui Cîțu!" (Foto & Video)

Polițiștii din penitenciare protestează, miercuri, cu fumigene, în fața Palatului Cotroceni, față de îngheţarea salariilor pentru sistemul bugetar.

Aceștia s-au luat la ceartă cu jandarmii, după ce le-a fost confiscată o geantă cu vuvuzele.

"Un coleg a venit cu o geantă cu vuvuzele, iar jandarmii au confiscat-o. Asta e dictatura lui Iohannis, dictatura lui Cîțu”, a declarat la Antena 3 Florin Stoica, secretarul general al Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare ( SNPP ).

Acesta a precizat că le va face plângere jandarmilor.

ADVERTISING

”Un guvern disperat care nu vrea reforma. Vrea doar liniște ca sa taie. Si pentru asta e nevoie de pumn în gură. Jandarmi contra polițiști. Jandarmi contra polițiști de penitenciare. Români contra români. Asta este guvernarea Cîțu. Amenințări, presiuni, tăieri. Nu vor rezista! Le promitem. Noi si ceilalți bugetari care muncim si avem salarii sub limita decentei”, au scris reprezentanții SNPP pe Facebook.

UPDATE 15:00 - Jandarmeria București a transmis că protestatarii nu au voie să participe la astfel de manifestări cu materiale explozive, dar încă nu s-a dat nicio amendă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reprezentanții Jandarmeriei București spun că acțiunea lor a avut drept scop desfășurarea adunării publice în condiții de siguranță și legalitate.

„Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare”, spun jandarmii bucureșteni, citați de Mediafax.

UPDATE 12:05 - Polițiștii au fost anunțați că o delegație a SNPP va fi primită la discuții cu oficialii pe tema nemulțumirilor pe care le au.

Un guvern disperat care nu vrea reforma. Vrea doar liniște ca sa taie. Si pentru asta e nevoie de pumn in gura. Jandarmi contra polițiști. Jandarmi contra polițiști de penitenciare. Romani contra romani. Asta este guvernarea Câțu. Amenințări, presiuni, tăieri. Nu vor rezista! Le promitem. Noi si ceilalți bugetari care muncim si avem salarii sub limita decentei.

Posted by SNPP Politia Penitenciara on Wednesday, February 24, 2021
protest-politisti-1
Foto: Inquam Photos / George Calin
protest-Cotroceni
Foto: Inquam Photos / George Calin
protest-snpp
Foto: Inquam Photos / George Calin

Sindicatul Național al Polițiștilor din Penitenciare (SNPP) a organizat și luni un protest la Ministerul Justiției.

ADVERTISING

Au fost desfășurate bannere, manifestanții au avut pancarte și au așezat pe scările ministerului mesaje precum ”Ne exploatați, salarii înghețați”, ”Nu vă cerem altceva, doar să aplicați legea”, ”În campanie ne dați, după vot ne înghețați”, ”Cîțu și guvernu’ său ne-ajută să o ducem rău” sau ”Voi aveți majoritate, noi salarii înghețate”.

Oamenii sunt nemulțumiți de decizia Guvernului de a nu majora în acest an veniturile bugetarilor. De asemenea, protestatarii reclamă condiţiile de muncă din unele sectoare de activitate.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇