Cât va costa o călătorie cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni

Cât va costa o călătorie cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni

Începând de duminică vom putea călatori cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. Prețul unei călatorii va fi de 4 lei.

„Poți merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei. Trenul spre Aeroportul Otopeni va circula începând de duminică, la un interval de 40 de minute, 24/24 ore, cu o durată de aproximativ 20 minute”, a scris Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, pe Facebook.

ADVERTISING

Ministrul a precizat că s-a ajuns la acest tarif în urma unor discuții în care s-a ținut cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de călători pe calea ferată, dar și de discuțiile purtate cu operatorii feroviari și cu partenerii sociali, acestia fiind de acord cu propunerea MTIC, în privința pretului călătoriei.

"Este vorba de primul tronson de cale ferată construit de la zero în România din 1984 până în prezent. Proiectul a fost unul complex: s-au construit 3 podețe, 1 viaduct, 1 stație de cale ferată și un punct de oprire în orașul Otopeni și s-a realizat racordul de cale ferată la Terminalul T1 sosiri din Aeroport. Arhitectura stației are caracter unicat și este o structură spațială dispusă sub forma unui arc de cerc", a adăugat Bode.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇