Capitala, lovită de furtună: Străzi inundate, copaci căzuți, avioane deviate, un zbor cu răniți, după turbulențe (Video)

Capitala, lovită de furtună: Străzi inundate, copaci căzuți, avioane deviate, un zbor cu răniți, după turbulențe (Video)

Furtuna a lovit puternic Bucureștiul joi seara, după ce meteorologii au emis un cod roșu de vreme rea.

Grindină de dimensiuni mari, cantități uriașe de apă și vânt în rafale de până la 90 km/h s-au abătut asupra Capitalei timp de aproape o oră.

Pompierii din București și Ilfov au avut aproape 400 de misiuni.

Potrivit ISU „ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu și roșu, începând cu ora 22:00 până vineri dimineață, la ora 5:00, pompierii ISU B-IF au gestionat 397 de intervenții”. Dintre acestea 331 de misiuni au fost în București și 66 s-au desfășurat în județul Ilfov.

ADVERTISING

În total au fost 327 de inundații, 60 de copaci căzuți, șapte stâlpi de electricitate rupți și trei acoperișuri luate de vânt.

Au fost afectate 107 străzi, 208 locuințe, gospodării și subsoluri și 71 de autoturisme.

Și Pasajul Unirii a fost inundat câteva zeci de minute. Copaci au căzut, unii peste mașini.

București ‼️ Cod Roșu ⛈️ 13 / 14 iunie#cod #rosu #portocaliu #galben #grindina #gheata #piatra #dezastru #alerta...

Publicată de Meteoplus pe Joi, 13 iunie 2024

Zboruri afectate

Și zborurile au fost afectate. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile din zona aeroportului "Henri Coandă" (Otopeni) din București, zborurile HiSky H4256 Timișoara - București și Arkia IZ1295 Tel Aviv - București din seara zilei de 13 iunie 2024 au fost deviate pe aeroporturi din Bulgaria. Cele două avioane vor fi realimentate și apoi vor zbura spre aeroportul "Henri Coandă" din București.

De asemenea, o cursă Wizz Air care venea de la Hamburg la București a fost surprinsă de furtuna puternică deasupra Craiovei și a trecut prin turbulențe severe, care au dus la rănirea a trei însoţitoare de bord. Până la urmă, avionul a aterizat în siguranță pe aeroportul Henri Coandă, iar cele trei stewardese au fost preluate de ambulanțe și duse la spitale din București, pentru a primi îngrijiri. Rănile lor sunt ușoare, susțin surse citate de Antena 3.

COD ROSU acum in Bucuresti 🌧⛈🌩 Furtuna mare si grindina de dimenisuni medii si mari. Asa este vara, mai sunt si furtuni...

Publicată de Paul Ion pe Joi, 13 iunie 2024

Iată imaginile furiei cu care furtuna a lovit Capitala:

Arena Națională, plină de gheață, din fericire după ce zecile de mii de oameni care asistau la concertul Coldplay au plecat în siguranță.

București, Arena Nationala ⚡ ora 23.15Scena plina de grindină ‼️#concert #coldplay #vremea #meteo #alerta #avertizare #cod #rosu #portocaliu #grindina #gheata #furtuna #vijelie #dezastru🎥#WhatsApp #Meteoplus

Publicată de Meteoplus pe Joi, 13 iunie 2024

București, Prelungirea Ghencea, șuvoaie de apă și gheață.

București, Prelungirea Ghencea ⚡ 13 iunie#cod #rosu #portocaliu #galben #grindina #gheata #piatra #dezastru #alerta #galben #vremea #meteo #prognoza #avertizare #alerta #alert #atentionare #rupere #nori #vijelie #vijelii #vant #averse #furtuna #iunie #vara #WhatsApp #Meteoplus🎥 Furtuni România - Official Meteo Group

Publicată de Meteoplus pe Joi, 13 iunie 2024

Grindina lovește cu furie pe o stradă din Sectorul 5.

București, Sector 5 ⛈️ 13 iunie, ora 23.15#cod #rosu #portocaliu #galben #vremea #meteo #alerta #avertizare #grindina #gheata #furtuna #vijelie #dezastru #pagube 🎥#WhatsApp #Meteoplus

Publicată de Meteoplus pe Joi, 13 iunie 2024

Imagini cu furtuna dezlănțuită, în Sectorul 4.

București 13.06.2024 sectorul 4Furtuna

Publicată de Cristian Dorin pe Joi, 13 iunie 2024

Cod roșu a mai fost și în Caraș-Severin, Mehedinți, Craiova.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇