Concertele lui Taylor Swift au provocat efecte seismice. Contribuția turneului Eras la economia britanică, tot seismică

Concertele lui Taylor Swift au provocat efecte seismice. Contribuția turneului Eras la economia britanică, tot seismică

Cele trei nopţi de concerte sold-out ale lui Taylor Swift din Edinburgh, Scoţia, au declanşat înregistrări seismice la peste 6 kilometri de locul spectacolului, potrivit British Geological Survey, agenţia naţională de monitorizare a cutremurelor din ţară. De asemenea, este aşteptat ca şi impulsul financiar atât pentru oraş, cât şi pentru întreaga ţară să fie, de asemenea, unul seismic.

Stadionul Murrayfield din Edinburgh a înregistrat un record de prezenţă în weekendul de concert, în timp ce megastarul american a cântat timp de aproximativ 3 ore şi jumătate în fiecare noapte, vineri, sâmbătă şi duminică, informează CNBC.

ADVERTISING

„Activitatea seismică a fost generată în principal de fanii care dansau pe muzică şi a atins apogeul la 160 de bătăi pe minut (bpm) în timpul ”… Ready For It?”, când mulţimea transmitea aproximativ 80 kW de putere”, a scris BGS într-un raport, adăugând că acesta este ”echivalent cu aproximativ 10-16 baterii auto”.

Cântecele lui Swift ”Ready For It?” ”Cruel Summer” şi ”Champagne Problems” au generat cea mai semnificativă activitate seismică în fiecare noapte.

Prezenţă record, încasări record

Concertul de vineri seara, la care au participat aproximativ 73.000 de persoane, a doborât un record, fiind concertul cu cea mai mare prezență din istoria Scoţiei. Ulterior, atât sâmbătă, cât și duminică, au fost stabilite noi recorduri.

ADVERTISING

”A fost şocant la Edinburgh, pentru că în fiecare seară trebuia să urc pe scenă şi m-au tras deoparte şi mi-au spus: Ştii că această mulţime a doborât recordul de prezenţă la stadion în Scoţia din toate timpurile”, a spus Swift.

În ce privește impactul asupra economiei locale, spectacolele au adus circa 77 de milioane de lire sterline, a informat liderul Consiliului Municipal Edinburgh, Cammy Day. La nivel național turneul Eras urmează să contribuie cu circa un miliard de lire sterline (1,27 miliarde de dolari) la economia britanică, potrivit cercetărilor băncii britanice Barclays.

ADVERTISING

Turneul Swift’s Eras are 152 de concerte în 22 de ţări şi se desfășoară pe parcursul a 21 de luni. La nivel de încasări, cu venituri de peste 1 miliard de dolari în primele 8 luni, este deja turneul cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Ca referinţă, al doilea turneu cu ​​cele mai mari încasări din lume este Farewell Yellow Brick Road Tour al lui Elton John, care a acumulat 939 de milioane de dolari în cinci ani.

În Marea Britanie, Taylor Swift are planificate 15 spectacole - trei în Scoţia, trei la Liverpool, unul la Cardiff, în Ţara Galilor şi opt spectacole pe stadionul Wembley, la Londra.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇