Bode tot crede că România e ţară sigură, deși n-a fost găsit autorul asasinatului de la Arad: ”Au mai fost astfel de tentative de omor, cu acest mod de operare”

Bode tot crede că România e ţară sigură, deși n-a fost găsit autorul asasinatului de la Arad: ”Au mai fost astfel de tentative de omor, cu acest mod de operare”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că ancheta în cazul asasinatului de la Arad continuă, însă nu pot fi oferite prea multe date, întrucât divulgarea de infrmaţii reprezintă infracțiune.

”Mi-aş dori să pot să spun ce se întâmplă acolo şi să vă pot anunţa la un moment dat că i-am identificat şi îi aducem în faţa instanţei pe autori”, a declarat Bode.

Acesta a precizat că ancheta continuă.

Întrebat dacă-şi menţine declaraţia că România este o ţară sigură, deşi nu există niciun fel de date cu privire la asasinat, la aproape două săptămâni de la incident, Bode a declarat:

”Reafirm ceea ce am spus (...) România este o ţară sigură. Am argumentat şi atunci şi repet: Vorbim despre un incident, de o tragedie, care s-a petrecut în ultimii 30 de ani care a avut acastă finalitate.

ADVERTISING

Au mai fost astfel de încercări, de tentative de omor, cu acest mod de operare care, din fericire, nu au fost duse la capăt.

Când vorbim despre un incident care nu are legătură cu un lanţ de  evenimente smilare, care nu ne duce la o ipoteză că ar urma, Doamne fereşte!, şi altele, eu afirm cu toată responsabilitatea că România este o ţară sigură”.

În plus, Bode a explicat că procurorul de caz nu face declaraţii pentru că nu poate divulga date din anchetă.

”De ce procurorul de caz nu poate da elemente din anchetă, eu înţeleg perfect şi are în  acest moment libertatea să decidă când va da elemente din această anchetă, pentru că nu spune că nu vrea să  spună, ci pentru că orice ar spune, în opinia mea, ar divulga anumite ipoteze anumite piste de lucru ceea ce ar  fi infracţiune”, a mai afirmat ministrul de Interne.

ADVERTISING

Bode a comentat, râspunzând unei întrebări, de ce a fost trimis la Arad şeful Poliţiei Române:

”În ziua în care s-a petrecut tragedia, 29 mai, am trimis de urgenţă un elicopter IGAv mai mlţi şefi de structuri  în frunte cu adjunctul IGPR, domnul Miliţescu.

Acesta a coordonat ancheta şi a coordonat structurile Poliţiei Române acolo.

Domnul Miliţescu s-a întors la IGPR şi, într-o întâlnire pe care am avut-o cu domnul inspector general, am decis împrună ca domnia sa să meargă la Arad să coordoneze toate activităţile de acolo şi domnul Miliţescu să se întoarcă. Nu este nimic anormal, sau spectaculos că domnul inspector general este acolo”.

ADVERTISING

Bode susţine că întâlnirile pentru ancheta în acest caz sunt frecvente: ”Noi ne-am întâlnit  pe acest caz, în medie, de două-trei ori pe săptămână. Nu doar cu inspecotrul general şi cu alţi şefi de structuri din cadrul MAI”.

Bode afirmă că au fost luate tpate măsurile pentru protejarea familiei victimei şi bunul mers al anchetei.

Omul de afaeri arădean Ioan Crişan a murit, în 29 mai, după ce maşina în care se afla a expodat, la scurt timp după ce a plecat de pe loc. Anchetatorii au stabilit că în autotrism a fost plasată o bombă, fiind deschis dosar penal de omor cu premeditare. 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇