Un om de afaceri arădean a murit după ce i-a explodat mașina în parcarea unui supermarket. UPDATE Orban vorbește de atentat, SRI exclude ipoteza

Un om de afaceri arădean a murit după ce i-a explodat mașina în parcarea unui supermarket. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Orban vorbește de atentat, SRI exclude ipoteza

O maşină a explodat în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, sâmbătă dimineaţă, iar înăuntru a fost găsită de pompieri o persoană carbonizată.

Pompierii au intervenit pe Calea Aurel Vlaicu, în urma unui apel la 112, care anunţa producerea exploziei în parcarea unui supermarket aflat la parterul unui bloc.

„În momentul sosiri echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent şi generalizat. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute. După stingerea incendiului, a fost găsită în interiorul maşinii o victimă decedată, care nu a putut fi identificată din cauza deteriorării cadavrului în urma incendiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, citat de Agerpres.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean a anunţat ulterior că maşina a fost incendiată, iar victima este un bărbat de 66 de ani, din Arad, care locuia în zonă.

La fața locului a fost trimisă o echipă de specialişti care este coordonată de adjunctul directorului Direcţiei de Investigaţii Criminale, comisar-şef de poliţie Cristian Gheorghe.

ADVERTISING

UPDATE 13:10 - Președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre incident folosind termenul ”atentat”.

"România a fost ferită o lungă perioadă de timp de astfel de atentate. Avem instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor români şi este, din punctul meu de vedere, o ţară sigură”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

În schimb, la anchetă participă și SRI iar instituția a precizat că primele cercetări demarate exclud ipoteza unui atentat terorist.

ADVERTISING

SRI anunță că au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanțe au fost folosite și au facilitat aprinderea.

Victima e fostul socru al unui deputat PNL

Potrivit Arad Online, victima este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crișan, tatăl Laurei Bîlcea, fosta soție a deputatului PNL Sergiu Bîlcea.

Potrivit martorilor citați de publicația locală, omul de afaceri s-a urcat în mașina, după ora 07:00, după ce și-a băut cafeaua, așa cum obișnuia, la cafeneaua din zonă. Când a pornit mașina, un Mercedes, aceasta a explodat.

ADVERTISING

Bubuitura s-a auzit la distanță mare, iar geamurile blocurilor din zonă s-au spart

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇