Best Tech Idea Award: Studenții din Târgu Mureș au dezvoltat un serviciu inovator în domeniul medical

Best Tech Idea Award: Studenții din Târgu Mureș au dezvoltat un serviciu inovator în domeniul medical

O echipă de studenți din Târgu Mureș a câștigat Best Tech Idea Award.

Tinerii vor avea acum ocazia să dezvolte un serviciu inovator în domeniul medical – iScreen.

Echipa, numită tot iScreen, vine de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade.

Studenții au intrat în competiție cu proiectul de digital health care asigură suport și informații veridice tuturor celor interesați de prevenție medicală și de îmbunătățirea calității vieții.

Cum funcționează platforma

”Platforma iScreen are la bază un chestionar simplu pe care utilizatorul îl completează, oferind voluntar un istoric medical de familie (cu informații legate de posibile boli cronice, cum ar fi diabetul), dar și o scurtă evaluare a obiceiurilor personale (cum ar fi dieta zilnică sau programul de activități fizice).

ADVERTISING

În urma completării acestui chestionar, utilizatorul va putea accesa o listă personalizată de sugestii privind testele de rutină recomandate și intervalele de timp la care ar trebui făcute.

Toate acestea sunt apoi menționate în dosarul medical al pacientului, oferind profesioniștilor din domeniul medical o perspectivă mai bună asupra stării de sănătate a pacienților”, explică HP într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

14 echipe în finală

Finala programului internațional de antreprenoriat Compania Anului 2021, organizată de ONG-ul Junior Achievement (JA), a adus laolaltă 14 echipe de studenți din 8 universități din România.

ADVERTISING

”Studenții s-au înscris în incubatorul educațional JA BizzFactory, unde au avut oportunitatea să-și expună afacerile pilot în diverse domenii, precum: tehnologie, e-commerce, afaceri sociale, industrii creative, educație sau agricultură.

Tinerii au fost coordonați de profesori și au beneficiat de consultanță din partea voluntarilor din mediul de afaceri, pentru a dobândi abilități antreprenoriale.

În cadrul ediției de anul acesta a programului internațional JA de antreprenoriat, 12 voluntari din diferite departamente ale HP Inc. Romania au fost mentori pentru o parte dintre echipele de studenți”, mai arată sursa citată.

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇