Baronul Buzatu iese de după gratii

Baronul Buzatu iese de după gratii

Baronul PSD Dumitru Buzatu scapă de arestul preventiv, după 7 luni de când a fost prins în flagrant delict cu 1.250.000 de lei luaţi şpagă, în portbagaj.

Tribunalul Vaslui a decis, luni, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD, însă decizia nu e definitivă.

Tribunalul impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi casa din satul Zăpodeni, "fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza", se arată în decizia instanţei.

Dumitru Buzatu are obligaţia de a se prezenta în faţa judecătorului de cameră preliminară ori de câte ori este chemat şi să nu ia legătura cu expertul Radu Judele, precum şi cu o serie de martori.

ADVERTISING

În cursul săptămânii trecute, avocatul Kristian Winzer, care îl reprezintă pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, că Buzatu a fost prezent pe data de 9 aprilie la DNA Iaşi, ca martor denunţător într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.

Apărătorul lui Buzatu a subliniat că denunţul clientului său nu vizează pretinse infracţiuni de corupţie sau asimilate faptelor de corupţie din CJ Vaslui, din anumite instituţii aflate în subordinea acestuia sau din cadrul organizaţiei judeţene sau centrale a PSD, aşa cum s-a prezentat în spaţiul public, ci doar o infracţiune împotriva intereselor financiare ale UE, săvârşită exclusiv de către o entitate privată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Buzatu se află în Penitenciarul Vaslui din 23 septembrie 2023.

Buzatu a fost prins în flagrant când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii l-au trimis ulterior în judecată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇