Austria înăspreşte regulile antiCOVID19 din cauza creşterii numărului de infectări

Austria înăspreşte regulile antiCOVID19 din cauza creşterii numărului de infectări

Austria înăspreşte, de luni, regulile de purtare a măştilor şi de distanţare socială la evenimente publice şi în restaurante, ca răspuns faţă de accelerarea răspândirii noului coronavirus în ţară, a anunţat, vineri, cancelarul Sebastian Kurz.

De luni, măştile vor fi obligatorii în magazine, în toate mijloacele de transport public şi în şcoli, în afara sălilor de clasă, a precizat şeful guvernului, citat de Reuters.

Evenimentele private vor fi limitate la 50 de participanţi în spaţii închise şi la 100 în aer liber, iar cele cu caracter profesional vor putea primi până la 1.500 de persoane în spaţii închise şi 3.000 în aer liber.

În Austria numărul zilnic de noi infectări este în creştere de la sfârşitul lunii iunie, ajungând joi la 644 de cazuri, cel mai ridicat nivel consemnat de la finele lui martie.

Şapte regiuni - Viena, Graz, Innsbruck, Korneuburg, Wiener Neustadt, Bezirk-Kufstein şi Schwaz din Tirol - au fost declarate vineri zone 'galbene', cu risc mediu de transmitere a virusului, potrivit agenţiei APA.

'Tocmai pentru că vara a decurs bine şi oamenilor nu prea le vine să creadă că cifrele cresc din nou, vă adresez tuturor un apel să tratăm împreună situaţia cu seriozitate', a subliniat cancelarul Kurz.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇