Obezitatea și Covid-19: Doar 1 din 10 pacienți ajunși la ATI avea greutatea normală (studiu)

Obezitatea și Covid-19: Doar 1 din 10 pacienți ajunși la ATI avea greutatea normală (studiu)

Persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a suferi cazuri grave de COVID-19, conform concluziilor unui studiu recent.

Doar una din zece persoane care au ajuns la terapie intensivă diagnosticate cu boala COVID-19 se încadra în intervalul de greutate corporală sănătoasă, potrivit studiului condus de dr Francois Pattou, directorul Departamentului de Chirurgie Generală şi Endocrină de la Spitalul Universitar din Lille, Franţa, citat marţi de agenţia Xinhua.

Riscul unei forme grave de coronavirus crește odată cu greutatea

ADVERTISING

Aproximativ o jumătate dintre cei 124 de pacienţi internaţi la terapie intensivă cu boala COVID-19 din eşantionul de persoane studiat erau obezi, iar majoritatea celor rămaşi erau supraponderali.

Prin comparaţie, într-un grup de control de 306 pacienţi internaţi la terapie intensivă din alte motive, fără COVID-19, doar ''un sfert aveau obezitate sau obezitate severă; un alt sfert erau supraponderali, iar circa jumătate se încadrau în intervalul de greutate sănătoasă'', potrivit studiului.

''La câteva luni în cadrul pandemiei COVID-19, riscul crescut pe care îl prezintă acest virus pentru persoanele care suferă de obezitate nu ar putea fi mai clar'', a declarat Pattou.

ADVERTISING

Concluzie: Riscul de a se ajunge la forme mai grave de boală creşte odată cu IMC

''Datele noastre demonstrează că riscul de a se ajunge la forme mai grave de boală creşte odată cu IMC (indicele de masă corporală - n.red.), până la punctul în care aproape toţi pacienţii cu COVID-19 de la terapie intensivă vor ajunge (conectaţi) la un ventilator'', a precizat medicul.

Calculează-ți indicele de masă corporală

Acest indice îți arată că ești supraponderal, obez și în ce grad de obezitate te încadrezi.

Constatările acestui studiu vor fi prezentate în cadrul ediţiei din acest an a Congresului european şi internaţional asupra obezităţii (ECOICO 2020), desfăşurată online în contextul pandemiei, în perioada 1-4 septembrie, potrivit paginii oficiale a evenimentului.

ADVERTISING

Citește și:

Persoanele cu Covid care au boli cardiovasculare şi boli renale cronice, risc dublu de deces (Studiu)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇