Riscul unei forme grave de coronavirus crește odată cu greutatea

Riscul unei forme grave de coronavirus crește odată cu greutatea

Probabil mulți ați observat în raportările autorităților că oficialii prezintă obezitatea ca pe o comorbiditate, atunci când vorbesc despre decesele de coronavirus. Ei bine, un studiu britanic dovedește că kilogramele în plus cresc riscul de a dezvolta forme mai grave de Covid-19 și chiar de a muri de această boală.

O analiză realizată de Public Health England a constatat că excesul de greutate aduce un risc mai mare de a avea nevoie de internare în spital sau de terapie intensivă, atunci când cineva contractează Covid-19.

Și riscul urcă substanțial pe măsură ce și greutatea crește.

Dr. Alison Tedstone, nutriționist șef la Public Health England, a declarat că dovezile actuale sunt clare și arată că supraponderalii sau obezii prezintă un risc mai mare de boală gravă sau deces din cauza Covid-19.

„Pierderea în greutate poate aduce beneficii uriașe pentru sănătate – și poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva riscurilor pentru sănătate aduse de Covid-19”, a spus expertul citat de BBC.

Marea Britanie este printre țările cele mai afectate de obezitate din Europa. Aproape două treimi din adulții din Anglia sunt supraponderali sau obezi, cu cifre similare în Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord.

ADVERTISING

Dacă oamenii sunt ajutați să atingă și să mențină o greutate sănătoasă atunci se reduc efectele grave ale Covid-19 asupra populației, în special în rândul grupurilor vulnerabile care sunt cele mai afectate de obezitate, arată raportul Public Health England.

Prof. Susan Jebb de la Universitatea Oxford a explicat că știm deja că persoanele în vârstă, bărbații, cei din Asia de Sud și alte grupuri etnice, precum și persoanele care trăiesc în zone mai defavorizate, prezintă un risc crescut de Covid-19.

„În afară de aceste lucruri, acest raport arată că excesul de greutate este un alt factor de risc foarte important”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Calculează-ți indicele de masă corporală

Acest indice îți arată că ești supraponderal, obez și în ce grad de obezitate te încadrezi.

Potrivit Centrului Medical de Diagnostic si Tratament "Dr. Victor Babeș", creșterea greutății corporale întărește riscul apariției unor probleme de sănătate, cum ar fi :

  • bolile cardiovasculare
    • insuficienta cardiaca
    • hipertensiunea arteriala
    • infarctul miocardic
    • accidentul vascular cerebral
  • afecțiunile articulațiilor
  • unele tipuri de diabet
  • unele tipuri de cancer

Citește și:

Persoanele cu Covid care au boli cardiovasculare şi boli renale cronice, risc dublu de deces (Studiu)

ADVERTISING

Un medicament pe bază de interferoni beta ar reduce cu 79% riscul dezvoltării unei forme grave de COVID-19

B.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇