Angajații de la fosta reședință a regelui Charles sunt în stare de șoc: Vine un val de concedieri

Angajații de la fosta reședință a regelui Charles sunt în stare de șoc: Vine un val de concedieri

Personalul de la reședința Clarence House a fost anunțat că vor fi făcute disponibilizări, întrucât regele Charles și regina consoartă se mută la Palatul Buckingham. Vestea le-a parvenit angajaților tocmai când aceștia munceau din greu pentru a înlesni ascensiunea la tron a noului suveran.

Până la 100 de angajați ai reședinței pe care Charles a folosit-o cât timp a deținut titlul de prinț, inclusiv unii care lucrau de zeci de ani acolo, au primit înștiințări că și-ar putea pierde slujbele, relatează The Guardian.

Secretarele personale, biroul de contabilitate, echipa de comunicare și personalul casnic se numără printre cei care au primit înștiințarea în timpul slujbei religioase ținută, luni, în memoria reginei, la catedrala St. Giles din Edinburgh.

ADVERTISING

Mulți dintre angajații lui Charles se așteptau să fie transferați la noua lui reședință și nu li s-a dat nicio informație despre ce va urma, așa că notificarea trimisă de Sir Clive Alderton, asistentul principal al regelui, a căzut ca un trăsnet. "Toată lumea e lividă, inclusiv secretarele personale și echipa de bază. Toți angajații au lucrat, de joi, până târziu în fiecare noapte, iar acum au parte de așa ceva. Oamenii au fost vizibil afectați", a spus o sursă.

"Schimbarea de rol pentru conducătorii noștri va implica schimbări și pentru gospodăria noastră… Portofoliul de sarcini întreprinse anterior în această gospodărie care sprijină interesele personale ale fostului prinț de Wales, activitățile anterioare și operațiunile casnice nu vor mai fi efectuate, iar reședința Clarence House va fi închisă. Prin urmare, este de așteptat ca nevoia de posturi în principal la Clarence House, a căror activitate susține aceste zone, să nu mai fie necesară", se arată în înștiințarea obținută de The Guardian.

ADVERTISING

"Apreciez că aceasta este o veste neliniștitoare și am vrut să vă anunț despre tot sprijinul nostru în acest moment", a mai scris Clive Alderton. Acesta a adăugat că anumiți angajați "direcți, apropiați, de ajutor personal și consiliere" ai cuplului regal vor rămâne la posturi.

Sume compensatorii și consultanță pentru găsirea unui alt job

Se pare că deocamdată nu s-a luat nicio decizie finală, mai întâi fiind impusă o perioadă de consultare care va începe luni, după funeraliile reginei, scrie ziarul citat.

Angajații care vor fi disponibilizați vor primi alte posturi în schema de personal a casei regale și asistență în căutarea de locuri de muncă în afara sistemului. De asemenea, li se va achita și o sumă compensatorie mai mare decât valoarea minimă prevăzută în contract.

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt de la Clarence House a confirmat valul de disponibilizări: "După ascensiunea de săptămâna trecută, operațiunile gospodăriei fostului prinț de Wales și ducesei de Cornwall au încetat și, așa cum prevede legea, a început un proces de consultare. Echipa noastră a oferit servicii îndelungate și loiale și, deși unele concedieri vor fi inevitabile, lucrăm pentru a identifica roluri alternative pentru cei mai mulți membri ai personalului", a transmis acesta.

Până acum nu s-a anunțat oficial dacă regele Charles și regina consoartă vor locui la Palatul Buckingham. În prezent, doar câteva secțiuni ale clădirii sunt locuibile, întrucât sunt în desfășurare lucrări extinse de renovare care se preconizează că vor dura mai mulți ani.

Se speculează că regele, despre care se crede că n-ar fi foarte atașat de palat, l-ar putea folosi în scopuri oficiale, precum recepții, audiențe, ceremonii de investire și banchete oficiale, și ar alege să locuiască în continuare la Clarence House.

Întrebați despre acest subiect în 2017, când Charles deținea titlul de duce de Wales, reprezentanții casei regale au spus că Buckingham Palace va rămâne sediul monarhiei și reședința oficială a suveranului Marii Britanii.

Câți angajați aveau Charles și Elisabeta a II-a

Potrivit raportului anual al Clarence House, Charles avea 101 de angajați full-time. 31 dintre aceștia lucrau în secretariatul său care includea secretarele personale și asistenții, precum și personalul de cercetare, administrativ și de călărie.

Departamentul financiar avea un număr similar de angajați, iar la cel de comunicare lucrau 12 persoane. Personalul casnic avea 28 de membri, între care patru bucătari, cinci menajere, trei valeți și câțiva majordomi.

Conform celui mai recent raport al casei regale, Elisabeta a II-a avea 491 de angajați full-time.

Nu se știe, de asemenea, dacă Charles va locui în weekenduri la Castelul Windsor și la Casa Sandringham din Norfolk, pe care regina le vizita periodic. Regele și regina consoartă mai au la dispoziție reședințele Birkhall, de la Balmoral, Highgrove din Gloucestershire și Llwynywermod, o fermă din Țara Galilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇