Alertă MApN: O navă militară rusă din Marea Neagră oprește orice vapor care merge spre Ucraina

Alertă MApN: O navă militară rusă din Marea Neagră oprește orice vapor care merge spre Ucraina

Ministerul Apărării anunță că o navă militară rusă, care se află în apele internaționale ale Mării Negre, la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României (în afara acestei zone), deviază sau oprește navele comerciale aflate în drum spre porturile ucrainene.

”Cu privire la interdicțiile de navigație impuse de Federația Rusă pentru navele comerciale care se îndreaptă către porturile ucrainene, facem următoarele precizări:

Din datele de monitorizare obținute de structurile Forțelor Navale Române, rezultă că o navă militară rusă, care se află în apele internaționale ale Mării Negre, la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României (în afara acestei zone), deviază sau oprește navele comerciale aflate în marș către porturile ucrainene”, spune ministerul.

ADVERTISING

MApN nu confirmă însă informațiile referitoare la o posibilă agresiune rusească în zona Insulei Șerpilor.

Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor din Ucraina invadată de trupele lui Putin

PRECIZĂRICu privire la interdicțiile de navigație impuse de Federația Rusă pentru navele comerciale care se îndreaptă...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Joi, 24 februarie 2022

Precizările vin după ce Ministerul ucrainean de Interne a anunțat că “două nave neidentificate s-au apropiat de Insula Șerpilor”, situată la 50 km est de Sulina, și au cerut grănicerilor să se predea.

“Două ținte neidentificate s-au apropiat de Insula Șerpilor. Ocupanții amenință că vor cere ca trupele de frontieră Izmail să se predea.

ADVERTISING

Au folosit canalul internațional de comunicare radio privind siguranța navigației. Polițiștii de frontieră s-au mobilizat pentru apărare”, se arată în comunicatul Ministerului de Interne din Ucraina.

Rusia a început invazia Ucrainei în această noapte, iar președintele Volodimir Zelenski a decretat legea marțială și a decis să rupă oficial legăturile diplomatice cu Moscova.

S-au auzit explozii nu numai în Donbas, dar şi la Kiev şi în multe alte zone, inclusiv la o bază militară aflată la doar 180 km de Sighetu Marmației. Ucraina anunță că sunt peste 50 de morți în urma bombardamentelor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇