Preşedintele Zelenski a decretat legea marţială pe întreg teritoriul Ucrainei atacate de ruşi

Preşedintele Zelenski a decretat legea marţială pe întreg teritoriul Ucrainei atacate de ruşi

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat joi introducerea legii marţiale în toate teritoriile ţării, după ce Vladimir Putin a declarat în zori începerea unei „operaţiuni militare” în Ucraina.

Zelenski a spus că Rusia a efectuat atacuri cu rachete asupra infrastructurii ţării şi a gărzilor de frontieră, transmite Reuters.

Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor din Ucraina invadată de trupele lui Putin

"Suntem puternici, suntem gata pentru orice, vom învinge", a afirmat şeful statului ucrainean.

ADVERTISING

Cu o zi în urmă, preşedintele ucrainean dăduse asigurări că, pentru moment, ”nu există necesitatea unei mobilizări generale” în rândul populaţiei şi exclusese riscul unui război la scară mare cu Rusia, motiv pentru care respinsese apelurile de a impune legea marţială în provincia separatistă Donbas.

Însă președintele Zelenski s-a adresat națiunii în miez de noapte și a declarat că Rusia a aprobat ofensiva împotriva Ucrainei.

Zelesnki a spus, atât în ucraineană, cât și în rusă, că a încercat să vorbească cu Vladimir Putin, dar acesta nu i-a răspuns. În schimb, Kremlinul comunicase anterior despre scrisorile primite de la liderii separatiști din Donețk și Lugansk, care îi cereau lui Putin ajutor militar, pentru a se apăra de agresiunile Kievului.

ADVERTISING

La scurt timp după anunțul lui Zelinski, mai multe explozii s-au auzit în Donețk. Câteva ore mai târziu, bombele s-au auzit în apropierea Kievului, în timp ce la televiziunile rusești Vladimir Putin anunța că va continua ”operațiunea militară în Donbas”, pentru că vrea să ”demilitarizeze și să denazifice Ucraina”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇