12 oameni biciuiți pe stadion, în fața a mii de spectatori. Inclusiv trei femei au fost astfel pedepsite

12 oameni biciuiți pe stadion, în fața a mii de spectatori. Inclusiv trei femei au fost astfel pedepsite

12 oameni, inclusiv trei femei, au fost biciuiţi public, în fața a mii de privitori, pe un stadion de fotbal din Afganistan, toţi fiind acuzaţi de „crime morale”, inclusiv adulter, jaf și relaţii homosexuale

Se pare că e a doua oară într-o lună când talibanii recurg la flagelări publice, ceea ce ar putea semnala o revenire la practicile dure din anii 1990.

Omar Mansoor Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor pentru regiunea Logar din estul Afganistanului, unde au avut loc bicuirile, a declarat pentru BBC că toate cele trei femei au fost eliberate după ce au fost pedepsite astfel. Unii dintre bărbați au fost duşi la închisoare, dar nu este clar câți.

ADVERTISING

Oamenii astfel pedepsiţi au primit fiecare între 21 și 39 de lovitorui de bici.

Pedeapsa maximă prin biciurile este de 39 de lovituri, a spus un alt oficial taliban.

19 persoane au fost, de asemenea, pedepsite săptămâna trecută, într-o biciuire similară, care a avut loc în provincia Takhar din nordul Afganistanului.

Acum o săptămână, liderul suprem al talibanilor le-a ordonat judecătorilor să aplice pedepse în conformitate cu interpretarea strictă a Sharia. Această interpretare a legii islamice include execuții publice, amputații publice și lapidare - deși infracţiunile și pedepsele corespunzătoare nu au fost definite oficial de talibani.

ADVERTISING

Ordinul liderului suprem este cel mai recent semn că talibanii adoptă o atitudine mai dură cu privire la drepturile și libertățile omului, după ce au promis că vor guverna mai moderat când au preluat puterea anul trecut în Afganistan.

În timpul guvernării lor din 1996-2001, talibanii au executat în mod regulat pedepse în public, inclusiv biciuiri și execuții pe stadionul național din Kabul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇