Vrei să faci doi ani de liceu în Marea Britanie? Te poți înscrie pentru o bursă până pe 18 decembrie. Iată ce trebuie să faci

Vrei să faci doi ani de liceu în Marea Britanie? Te poți înscrie pentru o bursă până pe 18 decembrie. Iată ce trebuie să faci

Asociaţia „Ţine de Noi” împreună cu The Headmasters’ and Headmistresses’ Conference anunţă lansarea unui concurs pentru obţinerea unor burse de studiu pentru elevii de clasa a X-a, care îşi doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învăţământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie.

"Elevii au posibilitatea de a studia timp de doi ani într-o şcoală britanică de cea mai înaltă calitate, cum ar fi Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School ş.a.m.d.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

De asemenea, ei îşi pot dezvolta abilităţile de comunicare în limba engleză, îşi pot face noi prieteni din diferite culturi şi pot experimenta şi aprecia cultura şi tradiţiile din Marea Britanie.

În anii trecuţi, peste 130 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenţi la facultăţi de prestigiu, precum Oxford, Cambridge, London School of Economics", potrivit unui comunicat al Asociaţiei "Ţine de Noi", transmis joi.

Termenul limită pentru înscrieri este 18 decembrie 2020.

Inovația devine disciplină obligatorie pentru profesioniștii de marketing

Ce acoperă bursa

Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile (taxe şcolare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 şi 42.000 lire sterline), însă există şi burse parţiale, care acoperă între 50% - 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcţie de venitul brut al familiei.

Singurele taxe care trebuie achitate de către elevi sunt: o taxă nereturnabilă de 19 lei, atunci când elevul îşi înscrie aplicaţia în cadrul acestui concurs şi una de 1.250 de lire, reprezentând taxa de administrare a programului, care va fi achitată doar de către elevii care câştigă bursa şi vor pleca la studiu în Marea Britanie.

Vrei să faci un an de liceu în America? Ambasada SUA îți spune cum să procedezi

Criteriile de eligibilitate

Criteriile de eligibilitate pentru elevi în ceea ce priveşte bursele complete sunt următoarele:

  • să fie înscrişi într-o formă de învăţământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul şcolar - 2020-2021) în clasa a X-a;
  • să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o şcoală din Marea Britanie;
  • venitul părinţilor (net, combinat) pe anul 2020 să nu depăşească echivalentul în lei a 30.000 lire;
  • vârsta elevului trebuie să fie, pe 1 septembrie 2021, între 16 ani şi 17 ani şi 6 luni (nu pot aplica decât elevii care, la data menţionată, nu depăşesc vârsta maximă admisă). Data naşterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 1 martie 2004 şi 1 septembrie 2005.

Elevii pentru care venitul părinţilor depăşeşte suma de 30.000 de lire în anul 2020 pot aplica pentru o bursă parţială, urmând aceeaşi procedură de înscriere.

Transmiterea documentelor se va face iniţial în format electronic sub forma unui singur PDF complet (formularul de aplicaţie semnat) la adresa: burse@tinedenoi.ro, urmând ca într-o etapă viitoare, după selecţia preliminară, elevii acceptaţi pentru concursul final să aducă dosarele în ziua interviului.

Informaţii complete despre procesul de aplicare şi ce presupune experienţa educaţională la o şcoală independentă din Marea Britanie pot fi consultate pe site-ul http://tinedenoi.ro/burse-academice//

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!