Idee inedită pentru a ajuta elevii să facă școală online: Dai un laptop vechi și primești cazare gratuită și tur ghidat la Roșia Montana

Idee inedită pentru a ajuta elevii să facă școală online: Dai un laptop vechi și primești cazare gratuită și tur ghidat la Roșia Montana

O pensiune din Roșia Montana (județul Alba) a găsit o metodă inedită de a încuraja oamenii să ajute copiii din localitate să poată face școala online.

Proprietarii pensiunii au explicat pe Facebook că școala din sat a trecut de la scenariul verde la galben, dar nu are sălile dotate cu laptopuri pentru a putea face transmisii LIVE către elevi.

Ei au precizat că cei din conducerea judeţeană spun că sunt proiecte pentru achiziție, dar nu se știe când se vor implementa, așa că au găsit o soluție alternativă.

ADVERTISING

„Dacă aveți un laptop funcțional pe care nu îl mai folosiți ce suportă o transmisie live cu webcam și rularea aplicațiilor gen teams sau google classroom ce ar putea fi folosit la școala din Roșia vă oferim la schimb 2 nopți de cazare și un tur ghidat în sezonul 2021”, se arată pe pagina de Facbook a pensiunii.

Inițial, iniţiatorii au spus că școala ar avea nevoie de opt laptopuri.

„Odată ce trece pandemia, laptopurile vor fi utilizate pentru dotarea laboratorului de informatică ce are în momentul de față 7 calculatoare desktop ce suportă doar Windows Vista”, au precizat ei.

ADVERTISING

În trei ore au fost donate 20 de laptopuri

Într-un al doilea mesaj postat pe Facebook, proprietarii pensiunii au transmis că în trei ore au primit oferte pentru 20 de laptopuri.

Ei au menționat că au aflat că școala din localitate are, de fapt, trei unități în administrare, unde sunt 210 elevi și 26 de profesori, practic laptopurile vor avea unde să ajungă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇