Tudor Chirilă: Abandonul şcolar ne priveşte pe toţi. Lipsa educaţiei distruge naţiuni

Tudor Chirilă: Abandonul şcolar ne priveşte pe toţi. Lipsa educaţiei distruge naţiuni

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă atrage atenţia, într-o postare pe Facebook, asupra abandonului şcolar în România, “o luptă care ne priveşte pe toţi”, deoarece lipsa educaţiei “nu distruge doar indivizi, ci şi naţiuni”.

“Abandonul şcolar este o luptă care ne cam priveşte pe toţi. În afara faptului ca educaţia te poate salva ca individ şi te ajută să-ţi iei destinul în mâini, lipsa ei nu distruge doar indivizi, ci şi naţiuni. Naţiunile care performează la capitolul educaţie sunt şi cele în care nivelul de trai e ridicat. E atât de simplu”, scrie Tudor Chirilă.

ADVERTISING

Chirilă menţionează în postare campania “Vreau să învăţ” lansată de Salvaţi Copiii în scopul prevenirii abandonului şcolar, acuzând faptul că, așa cum stă treaba și în sănătate, nu statul încearcă să rezolve problema, ci ONG-urile.

“Mi se pare importantă campania Salvaţi Copiii care aduce în faţă poveştile miilor de copii pe care nu prea ne face plăcere să le citim de Crăciun. E confortabil să nu privim dincolo de gardul familiei noastre, pentru că nu se văd lucruri bune.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar copiii ăstia există şi au drepul la educaţie la fel ca toţi ceilalţi, mai privilegiaţi. Şi aşa cum statul român nu face spitale şi se ocupă de asta fetele de la Dăruieşte Viaţa şi mulţi alţii, tot aşa abandonul şcolar nu pare să privească Ministerul Educaţiei, ci mai degrabă nişte ong-uri care încearcă să schimbe de la firul ierbii. Astăzi, Salvaţi Copiii România. Pentru ca da, nu sunt singurii”, încheie Chirilă.

Abandonul scolar este o lupta care ne cam priveste pe toti. In afara faptului ca educatia te poate salva ca individ si...

Posted by Tudor Chirilă on Monday, December 28, 2020

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇