Patru elevi români, printre cei mai buni la chimie din lume: Au adus acasă trei medalii de aur și una de argint

Patru elevi români, printre cei mai buni la chimie din lume: Au adus acasă trei medalii de aur și una de argint

Patru elevi români au urcat pe podium la Olimpiada Internațională de Chimie 2021, iar trei dintre ei au fost medaliați cu aur.

Rezultatul este cel mai bun din ultimii cinci ani, spune pentru EduPedu academicianul Marius Andruh, președintele Comisiei Olimpiadei organizate online de Japonia în acest an.

Unul dintre ei a câștigat și aurul la ediția din 2019 a olimpiadei de Chimie găzduită de Paris, iar anul acesta a ocupat primul loc la Olimpiada Mendeleev din Rusia. Este vorba despre Mircea-Raul Bodrogean de la Liceul Internațional de Informatică din București.

ADVERTISING

Câștigători prin tradiție

Mircea Raul Bodrogean (medalie de aur), Alexandru Cătălin Dianu (medalie de aur), Tudor Lile (medalie de aur), Ștefan Dimitriu (medalie de argint) sunt câștigătorii etapei internaționale, potrivit publicației de specialitate, care notează că echipa României are prin tradiție note bune la olimpiadele internaționale de chimie.

Însă ultima dată când România a obținut un rezultat atât de bun a fost în 2016, când elevii români au obținut tot trei medalii de aur și una de argint.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇