Ministerul Educației anunță că peste 10 milioane de teste rapide au ajuns la inspectorate. Marți vor fi distribuite școlilor

Ministerul Educației anunță că peste 10 milioane de teste rapide au ajuns la inspectorate. Marți vor fi distribuite școlilor

În depozitele inspectoratelor școlare au fost primite, sâmbătă și duminică, 10,5 milioane de teste rapide destinate preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ, anunță Ministerul Educației.

Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două.

Marți acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată.

În consecință, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marți sau miercuri, spune ministerul.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, până vineri au fost înregistraţi 13.151 de elevi cu COVID-19, dintr-un total de aproape 3 milioane, adică 0,5% din totalul elevilor şi preşcolarilor. 

ADVERTISING

Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” este prima școală din București care trece integral online timp de 10 zile, din cauză că dintre cei 1.316 elevi și 83 de profesori, 41 de elevi și 11 profesori au fost confirmați cu Covid-19 prin intermediul unor teste PCR, informează Digi24.

Scenariul cel mai rău posibil estimat de autorități în acest moment este ca în valul 5 să avem peste 70.000 de cazuri de Covid pe zi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇