Cîmpeanu spune că milioane de teste ajung în școli săptămâna viitoare. Peste 13.000 de elevi sunt infectaţi

Cîmpeanu spune că milioane de teste ajung în școli săptămâna viitoare. Peste 13.000 de elevi sunt infectaţi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că numărul de teste care vor ajunge în şcoli la începutul săptămânii viitoare a fost deja suplimentat cu 540.000. Ministrul a solicitat ca aceste teste să fie ambalate individual.

”Avem la începutul săptămânii viitoare 10 milioane de teste. Şi fac un anunţ în premieră, din momentul în care am anunţat public distribuţia a 10 milioane de teste pentru a fi folosite de preşcolari, elevi şi personalul din învăţământ, s-a suplimentat deja în câteva ore cu încă 540.000 de teste care vor fi trimise în acest week-end şi vor fi la dispoziţia şcolilor de îndată ce Inspectoratele Şcolare le vor primi în fiecare judeţ.

ADVERTISING

Odată cu apariţia acestor teste, vor fi depistate şi mai multe cazuri de infectare. Fac un apel ca aceste teste să fie făcute corect şi rezultatele să fie transmise corect”, a declarat Sorin Cîmpeanu vineri seara la B1TV.

Ministrul Educaţiei a explicat că achiziţia testelor de salivă a fost deblocată şi că a solicitat ca acestea să fie ambalate individual. 

”Procesul de achiziţie a fost deblocat. Dincolo de cele 10,5 milioane teste, am primit asigurări că aprovizionarea se va face constant în fiecare judeţ, în fiecare şcoală. Am cerut ca aceste teste să fie ambalate individual. Dacă sunt ambalate în seturi de câte două, ele vor fi date aceluiaşi copil”, a mai declarat Cîmpeanu. 

ADVERTISING

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, până vineri au fost înregistraţi 13.151 de elevi cu COVID-19, dintr-un total de aproape 3 milioane, adică 0,5% din totalul elevilor şi preşcolarilor. 

România a întregistrat un nou record de cazuri Covid, pentru a doua zi consecutiv. Rata de infectare în Bucureşti a trecut de 8, iar 72 de copii au ajuns în spital de ieri până azi.

Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” este prima școală din București care trece integral online timp de 10 zile, din cauză că dintre cei 1.316 elevi și 83 de profesori, 41 de elevi și 11 profesori au fost confirmați cu Covid-19 prin intermediul unor teste PCR, informează Digi24.

ADVERTISING

Scenariul cel mai rău posibil estimat de autorități în acest moment este ca în valul 5 să avem peste 70.000 de cazuri de Covid pe zi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇