Aproape 3.000 de copii între 5 și 11 ani au fost programați pentru vaccinare

Aproape 3.000 de copii între 5 și 11 ani au fost programați pentru vaccinare

2.841 de copii cu vârste între 5 şi 11 ani au fost programați până acum în platforma naţională pentru a fi vaccinați antiCovid, a anunțat joi președintele campaniei de vaccinare, Vlaeriu Gheorghiță.

El a spus, din nou, că imunizarea pentru această categorie de vârstă va începe pe 26 ianuarie, dozele urmând să ajungă în țară pe 25 ianuarie.

”În perioada 13 - 20 ianuarie s-au făcut 2.841 de programări în platformă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. În platformă sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrică în toate județele. Dintre acestea, 6 sunt în București, câte unul în fiecare sector.

ADVERTISING

Mai sunt încă 21 de cabinete de vaccinare pediatrice inactive şi care vor fi actualizate şi activate în platformă în funcţie de adresabilitate şi deciziile DSP-urilor judeţene. Demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie.

S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice, în sensul în care toate cele 114.000 de doze ajung în România pe data de 25 ianuarie și vor fi distribuite către centrele de depozitare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Cabinetele de vaccinare pediatrică pot fi găsite pe platforma națională.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De precizat este că vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie, care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Autoritățile au făcut recent și o listă cu informații necesare părinților:

  • sunt obligatorii acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către reprezentantul legal al minorului şi efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor. Găsiți modelele AICI.
  • schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty (Pfizer) este de 10 micrograme/doză. Rapelul se administrează la 21 de zile.
  • se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.
  • dacă cel mic face 12 ani între prima și a doua doză, el va completa schema de vaccinare cu doză pediatrcă.
ADVERTISING

Autoritățile le amintesc românilor că doza pediatrică de la Pfizer a primit aprobările în SUA și în UE și mai multe țări au început deja vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇