Record absolut de la începutul pandemiei: Cele mai multe cazuri noi de Covid la minori, cel mai mare procent de internări (Infografice)

Record absolut de la începutul pandemiei: Cele mai multe cazuri noi de Covid la minori, cel mai mare procent de internări (Infografice)

Peste 3.300 de cazuri noi de Covid19 la copii și adolescenți au fost raportate în ultimele 24 de ore de autorități. Este un record zilnic absolut de la începutul pandemiei, la fel este și numărul de pacienți minori internați în spitale raportat la totalul bolnavilor de Covid internați.

Mai exact, marți au fost raportate oficial 3.377 de cazuri noi de Covid la pacienți cu vârste sub 19 ani, un record de la debutul pandemiei în România. Recordul precedent fusese stabilit în octombrie anul trecut, pe vârful valului Delta – 2.388 de cazuri înregistrate în 24 de ore la minori.

copii-covid-cazuri-18
Sursa: datelazi.ro

Pe grupe de vârstă, situația arată marți astfel:

ADVERTISING
  • 0-9 ani : 1.141 cazuri noi
  • 10-19 ani: 2.236 cazuri noi

Ambele valori reprezintă recorduri de la începutul pandemiei.

copii3
copii4
Sursa: Graphs.ro

Pe de altă parte, din totalul pacienților internați marți cu Covid (4.218), 348 sunt minori, informează autoritățile.

337 minori sunt internați în secții (cu 20 mai mult decât în ziua anterioară) și 11 la ATI (cu 10 mai puțin decât în ziua anterioară).

Observăm că raportul între numărul cazurilor noi de Covid la minori și numărul minorilor internați în spitale este de peste 10%.

ADVERTISING

Cel mai mare număr de minori internați cu Covid în România a fost înregistrat tot în octombrie, în plin val Delta (515).

Conform datelor statistice, și procentul minorilor internați în spital din totalul internărilor într-o zi este tot un record – 7,4%.

copii-grafic-spitalizati
Sursa: Graphs.ro

Situația copiilor infectați cu Covid-19 a devenit îngrijorătoare încă de luni, prima zi a noului semestru școlar.

Luni s-au redeschis școlile, iar medicii și autoritățile le recomandă părinților să își vaccineze copiii, pentru a-i proteja împotriva formelor grave de Covid-19, știut fiind că școlile pot constitui focare de Covid-19.

ADVERTISING

Intre timp, Federația Părinților și Aparținătorilor Legali (FEPAL) a citicat dur lipsa măsurilor adecvate de protecție din partea Guvernului și a cerut public ca părinții să fie lăsați să își protejeze copiii de infectare așa cum cred de cuviință, fără ca elevii să fie sancționați prin absențe de la cursuri sau prin alte metode.

În urmă cu aproape 3 săptămâni, Octavian Jurma anticipa, pe baza datelor de la acel moment, că”spitalele vor fi lovite la finalul lunii ianuarie și în februarie cu un număr foarte mare de internări”.

”Trebuie acordată o atenție specială spitalelor pediatrice, care vor fi copleșite rapid după deschiderea școlilor în format fizic. Delta a fost deja mult mai aspră cu tinerii și copiii decât Alpha. În valul 4-Delta vârful de internări în rândul minorilor a fost de 515 cazuri, dintre care un maxim de 45 de internări la ATI. De asemenea, au murit 23 de copii (0-19 ani) în valul 4 față de 18 în toate valurile precedente cumulat. Omicron poate tripla cu ușurință numărul de spitalizări pediatrice din vârful valului 4-Delta”, spunea atunci dr. Jurma.

Campania pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani începe pe 26 ianuarie. Până atunci părinții și tutorii legali pot face programările, însă pot merge cu cei mici și direct în centrele care administrează dozele pediatrice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇