Federaţia părinților acuză Guvernul că elevii sunt supuşi unui experiment, care legalizează infectarea și selecția naturală

Federaţia părinților acuză Guvernul că elevii sunt supuşi unui experiment, care legalizează infectarea și selecția naturală
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Educație sau Sănătate? Cum poate un părinte responsabil din România “să ia toate măsurile necesare pentru protejarea şi realizarea drepturilor copilului”, așa cum prevede Codul Civil, în condițiile în care noul ordin comun privind desfășurarea activităților în școli ”legalizează infectarea și selecția naturală”, întreabă retoric Federația părinților și aparținătorilor legali din România (FEPAL).

Ministerul Educației vorbește despre creșterea fenomenului de bullying în școli, dar cine intimidează și fortează toți părinții prin note și interdicția predării online să își îmbolnăvească copiii?”, se mai arată într-un comunicat transmis de FEPAL în debutul celui de-al doilea semestru al acestui an școlar, sub titlul ”Saga dilemei părintelui din România: educație sau sănătate?”.

Reamintim că, luni seară, Sorin Cîmpeanu a declarat că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii prevede foarte clar că DSP este organismul care face ancheta epidemiologică, iar cei care lipsesc de la şcoală la apariţia unui caz de Covid în clasă pot fi notaţi ca absenţi.

ADVERTISING

Astăzi a fost înregistrat un salt uriaş al bilanţului Covid: Numărul de cazuri s-a dublat față de ieri, iar decesele sunt de 4 ori mai multe, în timp ce 19 județe și Bucureștiul au trecut în scenariul roșu.

Tot mai mulți copii internați cu Covid

În comunicatul FEPAL sunt citate art. 487-488 din Noul Cod Civil, care se referă la ”Drepturile și îndatoririle părintești”, în care se spune, printre altele, că ”părinţii au dreptul şi îndatorirea de a creşte copilul, îngrijind de sănătatea şi dezvoltarea lui fizică, psihică şi intelectuală”.

În condițiile în care tot mai mulți copii sunt internați cu Covid în spitale, din ce în ce mai mulți chiar la ATI, FEPAL invocă recomandarea făcută de specialiștii MedLIFE: ”Spaţiile închise aglomerate, aşa cum sunt şi sălile de curs, se pot transforma, cu uşurinţă, în adevărate focare de infecţie. Astfel, decizia de a menţine şcolile deschise indiferent de rata de incidenţă şi trecerea în regim online abia când ajungem la ocuparea a 75% din capacitatea spitalelor ar trebui reevaluată până nu e prea târziu.

fepal
Sursa: FEPAL

FEPAL susține că ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătații care spune ”că ne vom putea opri din a ne expune copiii doar când vom ocupa 75% din paturile de spital” este unul ”extrem de cinic” și ”nu mai permite izolarea focarelor”, deoarece clasele nu se mai închid la 1 caz de Covid, ci la 3.

ADVERTISING

”Ministerul Sănătații ne explică definiția focarului epidemiologic cu trimiteri la pojar, rujeolă, oreion, deși în vremurile noastre aceste boli nu mai declanșează pandemii (...) dar exista o creștere accelerată a internărilor din cauza Omicron, ceea ce ne indică tocmai faptul că regulile ar trebui să fie mult mai stricte în ceea ce privește acest virus.

În acest context, raportându-ne la drepturile și îndatoririle părinților conform Noului Cod Civil, cum poate un părinte responsabil din România ’să ia toate măsurile necesare pentru protejarea şi realizarea drepturilor copilului’? Cum îi poate apăra dreptul la sănătate? Noul ordin comun legalizează infectarea și selecția naturală”, acuză FEPAL.

Ce pățesc elevii și părinții care nu se supun acestui ”experiment”?

Membrii federației spun că ”nu toți părinții sunt de acord ca elevii să facă parte din acest experiment” și reclamă faptul că actualul cadru legislativ ”nu permite părinților responsabili să-și protejeze copiii, nu permite prevenție și nici nu ia in calcul riscurile de long covid”.

ADVERTISING

”Școala cu prezență fizică este impusă tuturor elevilor, indiferent de gradul de risc, în ciuda părerii părinților sau tutorelui legal al elevului în cauză.

Suntem într-o situație de forță majoră, în stare de alertă. Durează zile întregi până se recoltează un test PCR sau părintele este nevoit să plătească 500 de lei pentru o ambulanță privată. Vin punctual Ministerul Educației, Sănătății, cineva din Guvern, o altă instituție sau alți părinți să rezolve problema? Când copilul are febră devine brusc responsabilitatea doar a părintelui său să gestioneze cât mai bine problema”, se mai arată în comunicat.

Întrebări publice pentru Ministerul Educației și Guvernul României

Pentru că apelurile anterioare au rămas fără răspuns, FEPAL adresează public mai multe întrebări guvernanților:

  • Ce se va întâmpla dacă ne exercităm dreptul de a ne proteja copiii, nefiind de acord să participe la acest experiment? Li se vor pune absențe nemotivate, li se va scădea nota la purtare afectându-le tot parcursul educațional doar pentru că au vrut să rămână sănătoși?”
  • ”Ministerul Educației vorbește despre creșterea fenomenului de bullying în școli, dar cine intimidează și fortează toți părinții prin note și interdicția predării online să își îmbolnăvească copiii?”
  • ”Există familii care nu merg la mall, nu se expun inutil și sunt determinați să-și apere copiii cu orice preț. Ce va face Ministerul Educației? Va veni peste ei în case și va înrola copiii în acest cinic experiment doar pentru că școala se făcea numai cu prezență fizică până în 2019?”

???????????? ???? î???????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????? ???????????? ???????????????? ???????????????????????????? ????ă???????????????????????????????? ???????????? ????????????â????????????: ????????????????????ț???????? ???????????? ????ă????ă?????????????????Conform Noului Cod Civil,...

Publicată de Fepal - Federația părinților și aparținătorilor legali din România pe Luni, 17 ianuarie 2022

Între timp, e grevă de avertisment, miercuri, în școli: Timp de două ore nu se fac cursuri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇