Rafila: Chiar dacă avem cazuri multe, presiunea pe spitale e mai mică decât în Valul 4. Mai puțini copii în ATI, față de ieri

Rafila: Chiar dacă avem cazuri multe, presiunea pe spitale e mai mică decât în Valul 4. Mai puțini copii în ATI, față de ieri

Chiar dacă avem cazuri numeroase de Covid-19, nu putem afirma că e o problemă în acordarea asistenței medicale spitalicești, încercăm să ținem deschise spitalele și pentru alte patologii, ca să evităm drama din 2020 și 2021, provocată de decesele din alte patologii, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Din fericire, cifrele în ceea ce privește copiii internați sunt mai bune decât cele de ieri, avem 337 de copii internați în secții, ieri au fost 338, la grupa de vârstă 0 – 18 ani, dacă ieri erau 21 de cazuri la ATI, azi avem doar 12 cazuri internate la ATI”, a anunțat ministrul Sănătății, la o dezbatere organizată marţi de Salvați Copiii România.

ADVERTISING

"Nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor care blochează spitalele și secțiile de ATI în cazul copiilor. Nu menținem școlile deschise cu orice preț, dar trebuie să fim conștienți că educația online duce la consecințe serioase asupra acestor copii", a adăugat Rafila.

Acesta a explicat și condiția de a menține școlile deschise, până la limita de 75% grad de ocupare a locurilor din spitalele dedicate Covid, în fiecare județ: "Limita de 75%, pe care am recomandat-o pentru încetarea activității față în față, e una similară cu aceea din SUA".

ADVERTISING

Alexandru Ulici, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", a confirmat ce a spus și ministrul Sănătății: "Numărul de copii internați nu e de natură să ne îngrijoreze. Avem 16 copii internați, doar trei în reanimare, toți trei fiind și cu alte comorbidități".

Și doctorul Mihai Gafencu, de la Timișoara, a confirmat dinamica îmbolnăvirilor la copii:

"Copiii trebuie protejați pentru lucruri care vor să vie și nu lăsați în fața ecranelor. Este momentul ca noi, adulții, să ne protejăm copiii, dar copiii să se bucure de sport, de comunitate, de școala față în față."

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇