Timpul de așteptare a ambulanței pentru testarea Covid a ajuns în București la 48 de ore

Timpul de așteptare a ambulanței pentru testarea Covid a ajuns în București la 48 de ore

Timpul de așteptare pentru recoltarea probelor biologice și testarea la domiciliu a suspecților de Covid-19 a crescut în București-Ilfov de la 24 la 48 de ore, din cauza numărului tot mai mare de solicitări, a precizat luni Prefectura Capitalei.

Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a Prefecturii București, Mariana Țipișcă, la finalul ședinței Grupului de suport tehnic, care analizează evoluția epidemiei în zona Bucureși-Ilfov și decide măsurile care trebuie luate.

Potrivit sursei citate, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) a informat că, din motive obiective, timpii de așteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut de la 24 la 48 de ore și a solicitat suplimentarea cu echipaje pentru recoltarea acestor probe.

ADVERTISING

În același timp, în ședința Grupului de suport tehnic, care se ocupă de riscul îmbolnăvirilor în masă, s-a discutat azi doar despre evoluția valului 5 al pandemiei, reprezentantul DSP a propus stabilirea, suplimentar, a unui ”centru de carantinare și izolare instituțional” în care să poată sta viitorii bolnavi.

Propunerea a fost făcută în contextul în care se așteaptă un număr mare de cazuri de Covid-19 în Capitală.

De asemenea, s-a făcut o evaluare a centrelor de vaccinare la nivelul Bucureștiului și a situației ”centrelor de evaluare care sunt în curs de autorizare sau au fost deja autorizate”.

ADVERTISING

Întrebată de jurnaliști despre intrarea acestora în activitate, Mariana Țipișcă a spus doar că ele ”se vor activa potrivit prevederilor legale”.

În plus, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii București, ”s-a discutat operaționalizarea legăturilor cu managerii de spitale, pentru ca instituțiile să răspundă prompt la noua situație epidemiologică”, ținând cont că evoluția este într-o permanentă dinamică.

Incidența cumulată, calculată la 14 zile, pentru Bucureşti, a ajuns la 5,76, după ce cu o zi în urmă era 5.17 la mie. Pe 1 ianuarie era doar 0.72 la mie.

ADVERTISING

Lângă Bucureşti, Otopeni înregistrează cea mai mare incidenţă din Ilfov - 9,53 la mia de locuitori. Urmează Corbeanca - 8,96, Popeşti-Leordeni - 7,77, Voluntari - 7,47, Chiajna - 7,34, Afumaţi - 7,29, potrivit informaţiilor publicate, luni, de Prefectură.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇