Elevii atrag atenția că cele 250.000 de tablete de la MEC nu sunt suficiente

Elevii atrag atenția că cele 250.000 de tablete de la MEC nu sunt suficiente

Consiliul Național al Elevilor atrage atenția Ministerului Educației și Cercetării că tratează superficial nevoia elevilor de a avea acces la educație online. „Ministerul Educației și Cercetării refuză să valideze, în comunicarea publică, faptul că nu doar 250.000 de elevi au nevoie de sprijin în accesarea școlii online”, arată elevii într-un comunicat de presă.

Reacția elevilor vine la o zi după ce Monica Anisie a declarat la Iași că „cel mai bun scenariu  pentru deschiderea anului școlar va fi acela în care unii dintre elevi vor fi la școală, iar alții vor urmări cursurile online”.

ADVERTISING

„Problemele elevilor dezavantajați sunt expuse formal în discursul ministrului, în lipsa unor acțiuni concrete pentru a sprijini participarea acestora la procesul instructiv-educativ. Efectele directe ale acestei superficialități sunt reprezentate de creșterea ratei abandonului școlar și de adâncirea inechităților din sistemul educațional, aspecte reliefate și în urma afișării rezultatelor la Evaluarea Națională și Bacalaureat, rezultate care nuanțează discrepanțele între unitățile de învățământ preuniversitar din mediul rural și cele din mediul urban”, spune elevii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Elevii solicită Ministerului Educației să urgenteze aprobarea normelor pentru legea prin care se asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv - laptop sau tabletă -, conectat la internet, pentru a putea participa la activitățile de e-learning.

„În calitate de reprezentanți ai elevilor la nivel național, Consiliul Național al Elevilor a realizat un model tipizat de cerere pe care elevii îl pot completa și transmite către Ministerul Educației și Cercetării, la adresa cabinet@edu.gov.ro. Cererea poate fi regăsită aici: https://bit.ly/cerere-dispozitiv-electronic”, arată elevii.

ADVERTISING

„Ministerul Educației și Cercetării are obligația de a asigura implementarea Legii 109/2020, prin care orice elev din România poate solicita, printr-o cerere, asigurarea de către statul român a dispozitivului prin care să acceseze școala online. Noi am făcut această cerere și am transmis-o elevilor pe care îi reprezentăm.

Cele 250 de mii de tablete nu sunt suficiente, numărul elevilor care au nevoie de echipamente pentru accesarea școlii online fiind de 3,6 ori mai mare”, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Citiți și:

Iohannis a promulgat legea prin care elevii și profesorii pot primi un laptop sau o tabletă

Monica Anisie: Tabletele pentru elevi ar trebui să fie în școli pe 10 septembrie. Dar nu garantează cu demisia

Cum va începe anul școlar? Monica Anisie prezintă ”cel mai bun scenariu”: Unii dintre elevi vor fi la școală, iar alții vor urmări cursurile online, urmând să facă rocada (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇