Iohannis a promulgat legea prin care elevii și profesorii pot primi un laptop sau o tabletă

Iohannis a promulgat legea prin care elevii și profesorii pot primi un laptop sau o tabletă

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care Ministerul Educaţiei asigură fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tabletă, conectate la internet.

Actul normativ vizează completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Legea prevede că Ministerul Educaţiei asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la Internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaţionale agreate.

De asemenea, actul normativ stipulează că MEC asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv laptop sau tabletă, conectat la Internet pentru a putea participa la activităţile de e-learning.

Joi, elevii, sindicatele și mai multe organizații neguvernamentale au trimis o scrisoare deschisă către Klaus Iohannis prin care îi cereau acestuia să promulge legea prin care elevii și profesorii trebuie să primească dispozitive și acces la internet pentru școala online.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!