Nicolae Zamfir, directorul Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” și al ELI-NP (Laserul de la Măgurele), a fost revocat din funcție. Ministerul Educației a emis vineri un…
Elevii critică proiectul Ministerului Educației privind școala online: Este incoerent, adâncește nesiguranța și confuzia
Consiliul Național al Elevilor critică proiectul privind școala online, pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. Elevii spun că în cadrul acestui proiect sunt mai multe „prevederi nefundamentate”. Printre acestea,…
A început congresul pentru fuziunea USR PLUS. Cioloș spune că este și un ”test”, Barna zice că USR e aici pentru a guverna
Delegaţii USR şi ai PLUS au făcut sâmbătă un congres online pentru aprobarea protocolului de fuziune a celor două partide. Cei doi președinți, Dacian Cioloș și Dan Barna, le-au spus…
Klaus Iohannis, de Ziua Marinei: Criza Covid este un test dur. E esențial să ne consolidăm capacitatea de anticipare și de reacție instituțională (Video)
Ziua Marinei de la Constanța s-a desfășurat în condiții de pandemie, cu spectatorii ținuți la distanță și cu marinari și nave puține. Prezenți în alți ani în număr mare, turiștii…
A fost publicat proiectul privind școala online. Cine decide cum începe anul școlar
Elevii de grădiniță și elevii pot învăța online, în cazul în care consiliul de adminsitrație al școlii împreună cu părinții unei școli decid acest lucru, arată un proiect de ordonanță…
Sindicaliștii din Educație, după ce au aflat de rectificarea bugetară: Dacă nu se măresc salariile, intrăm în conflict cu Guvernul
După ce a fost anunțată rectificarea bugetară, sindicaliștii din Educație spun că, dacă nu li se măresc salariile de la 1 septembrie, așa cum era stabilit de legea din 2017,…
Elevii sunt într-o nebuloasă completă şi nu ştiu cum va fi la şcoală: Cine ne dă măștile? Vom avea recipiente cu dezinfectant?
Bombardați cu informații despre începerea noului an școlar, elevii sunt bulversați cu privire la modul cum își vor continua studiile din toamnă. Au aflat despre cele trei scenarii dintre care…
De ce ar trebui să înceapă școala normal? Ioan Aurel Pop: Nu putem să credem că în mintea elevului intră toate de-a gata dacă el se uită pe Google
Școala primară este obligatoriu să fie făcută în mod normal, cu respectarea măsurilor de distanțare socială, susține preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, într-un interviu acordat SpotMedia.ro. Profesorul spune că pentru…
Ce spun directorii despre scenariile de deschidere a școlii: Problemele cu care ne vom confrunta în septembrie
La o lună până începerea anului școlar nu este sigur pentru școli în ce scenariu vor începe cursurile. Multe dintre școli au făcut chestionare pentru profesori, părinți și elevi pe…
Rezultate finale Titularizare 2020: Rata de promovare a crescut, este mult peste cea din anii trecuţi
Titularizare 2020. După soluționarea contestațiilor, rata de promovare de la titularizare a crescut de la 58,66% la 60,76%. În 2019, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 48,37%,…
Începe Teleșcoala pentru profesori: cât, ce şi cum vor învăţa
La fel ca elevii, profesorii vor avea o emisiune pe TVR prin care să învețe să predea online, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul unei întâlnirii online cu…
Titularizare 2020: Au fost publicate rezultatele finale
Ministerul Educației a publicat pe site-ul titularizare.edu.ro rezultatele finale obținute de profesorii care au depus contestații în urma publicării rezultatelor de la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice…
Medicul Mihai Craiu: Sigur trebuie să deschidem școlile. Un copil e un focar infecțios cât o zecime de adult
Întrebarea nu este dacă deschidem școlile. Sigur trebuie să deschidem școlile, spune conf. dr. Craiu Mihai, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”. Pediatrul argumentează,…
Cum va arăta școala în pandemie: Se pot monta separatoare de plastic în clase. Va fi elevul și banca, la un metru distanță de ceilalți
Până la 12 august, toate cele peste 6.000 de școli cu personalitate juridică vor trebui să anunțe autoritățile centrale cum stau din punct de vedere logistic pentru noul an școlar.…
Deschiderea școlilor: Ce fac Robu și Boc pentru elevi, dar și cea mai mare problemă de la Clejani
Descentralizarea deciziei privind modul cum începe școala înseamnă implicarea primăriilor în pregătirea și dotarea clădirilor în care vor învăța elevii, dar și cumpărarea de dispozitive electronice necesare, în cazul în…
Profesorii de 10 de la Titularizare 2020: „Uneori am stagnat în tradiționalismul predării de la clasă. Iar o mică experiență de a preda online nu ne strică”
Au dat de mai multe ori examenul de titularizare pentru a prinde un loc permanent în educație. Însă, cu toate că au luat note mari și în anii trecuți, nu…
Cine primește tablete gratis de la stat: Primii sunt elevii care nu au nici măcar un telefon cu Internet în familie
Cele 250.000 de tablete și laptopuri cu acces la Internet, promise de Ministerul Educației încă din luna mai în cadrul programului ”Școala de acasă”, ar trebui să fie în școli…
Rezultate Titularizare 2020: Unde s-au obținut cele mai multe note de 10
239 de candidați au obținut nota 10, iar 14.269 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației referitoare la rezultatele examenului de titularizare.…
Ce ore ar trebui tăiate de la gimnaziu? Profesorii și părinții au răspuns Ministerului Educației
Peste 51% dintre profesorii de gimnaziu consideră că principala problemă a învățământului românesc este că nu se răspunde interesului de studiu al elevului, arată rezultatele chestionarelor lansate la începutul lunii…
Definitivat 2020. Rata de trecere a crescut peste 72%. 4.300 de profesori au promovat. Topul judeţelor
Definitivat 2020. Rata finală de promovare a examenului naţional pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este 72,45% (în creștere cu 3,28%, comparativ cu rezultatele inițiale – 69,17%). Din totalul de 6.037 de…