Începe Teleșcoala pentru profesori: cât, ce şi cum vor învăţa

Începe Teleșcoala pentru profesori: cât, ce şi cum vor învăţa

La fel ca elevii, profesorii vor avea o emisiune pe TVR prin care să învețe să predea online, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul unei întâlnirii online cu parlamentarii din Comisia de Educație din Senat.

Emisiunea va începe din 24 august, la fel cum în prezent există Teleșcoala pentru elevii care se pregătesc pentru bacalaureat.

Profesorii vor avea 15 lecții de predare online timp de trei săptămâni, până la începerea noului an școlar. Cei care vor susține cursurile sunt formatori de la Google și Microsoft.

ADVERTISING

Ministerul Educației precizează că Difuzarea cursurilor de formare se va realiza începând cu data de 24 august, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-09:30, cu reluare în aceeași zi, în intervalul orar 15:00-15:30, pe postul TVR2. De asemenea, aceste cursuri vor fi disponibile atât pe canalul de YouTube al Televiziunii Române, cât și pe cel al Ministerului Educației și Cercetării.

În fața senatorilor, ministrul Educației a mai spus că până acum au fost pregătiți mai multe zeci de mii de profesori pentru predarea online.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Numărul de profesori formați în această perioadă: prin Casa Corpului Didactic au fost formați 29.967 de profesori în perioada martie - 15 iunie, în perioada 15 iunie – final de august vor fi formați aproximativ 19.000 de profesori.  

Pentru alți furnizori de formare acreditați avem 13.859 de cadre didactice pe care le-am format deja până la 31 iulie. În perioada 1-10 septembrie, preconizăm să mai formăm 20.500 de cadre didactice.  Prin proiectul CRED au fost formați 11.000 de profesori, iar prin Editura Didactică și Pedagogică – pentru folosirea manualelor 3D – 5.000 de profesori”, a spus Monica Anisie.

ADVERTISING

Citiți și: Cum începe școala? Singura certitudine, confuzie și ghicit. “Toată vara nu s-a întâmplat nimic”- Interviu audio

Cum va arăta școala în pandemie: Se pot monta separatoare de plastic în clase. Va fi elevul și banca, la un metru distanță de ceilalți

Deschiderea școlilor: Ce fac Robu și Boc pentru elevi, dar și cea mai mare problemă de la Clejani


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇