A început congresul pentru fuziunea USR PLUS. Cioloș spune că este și un ”test”, Barna zice că USR e aici pentru a guverna

A început congresul pentru fuziunea USR PLUS. Cioloș spune că este și un ”test”, Barna zice că USR e aici pentru a guverna

Delegaţii USR şi ai PLUS au făcut sâmbătă un congres online pentru aprobarea protocolului de fuziune a celor două partide. Cei doi președinți, Dacian Cioloș și Dan Barna, le-au spus delegaților de ce vor ca cele două partide să se unească.

Dacian Cioloş, președintele PLUS, a spus că a propus fuziunea cu Uniunea Salvaţi România (USR) pentru că ea corespunde ideii „împreună” şi se substituie aceluiaşi scop pentru care a muncit în ultimii patru ani.

„Fuziunea n-am decis să v-o propunem pentru că e un proiect uşor şi nici pentru că e un proiect cu rezultat simplu. Am propus fuziunea pentru că ea corespunde ideii de împreună cu care am pornit la acest drum. Dacă n-o să putem construi ceea ce visăm împreună cu cei pe care în mod natural ne simţim mai apropiaţi ca şi crez, ca şi obiective, ca şi viziune, cum o să putem construi cu cei care sunt mai departe de viziune a pe care o avem noi?

ADVERTISING

Citiți și: Barna și Cioloș scriu despre nevoia adevărului privind intervenția din 10 august, altfel regimul Dragnea va continua să trăiască în umbră

Va fi nevoie de cât mai mulţi, noi trebuie să ne adresăm în primul rând României, tuturor românilor tuturor cetăţenilor români dacă vrem să fim credibili şi dacă vrem să facem schimbarea asta şi va trebui să convingem pe cât mai mulţi, nu doar înainte de alegeri să ne voteze, dar şi după aceea dacă ajungem la guvernare”, a spus Dacian Cioloș.

„Cumva, fuziunea este şi un proiect test, pentru că dacă nu reuşim să ne aliniem noi între noi, ne va fi foarte greu s-o facem cu oameni care sunt mult mai departe, în momentul de faţă, de noi în ceea ce priveşte felul în care vedem lucrurile", a mai spus Cioloş.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dan Barna: În 2020 chiar este şi a venit rândul nostru

Barna le-a vorbit delegaților despre USR care s-a dovedit a nu fi „un partid meteoric”, ci „un fenomen politic spectaculos” care nu poate fi ignorat.

„Am o veste proastă pentru cei care cred că ne vor izola şi ne vor ţine pe margine: USR e aici să rămână, e aici să crească şi e aici pentru a guverna şi o să guvernăm. Cine vrea dovezi să se uite la noi şi o să găsească o cantitate extraordinară de competenţă, de bun simţ şi de bună credinţă. Ar fi bănuit cineva că vom ajunge într-un timp atât de scurt că o să avem o resursă umană cu care să ocupăm mii de liste de candidaţi în întreaga ţară?”, a spus Dan Barna.  

ADVERTISING

„În 2020 chiar este şi a venit rândul nostru şi eu, Dan Barna, nu vreau să dezamăgim. Nu ne putem permite să dezamăgim, cum au făcut-o acele partide meteorice despre care spuneam”, le-a mai transmis acesta membrilor USR.

Citiți și: Dacian Cioloș îi cere șefei CE investigarea situației de la site-ul ungar index.hu: Nu există adevăr fără jurnaliști liberi

Barna: Mi-aş dori ca la parlamentare să obţinem un rezultat care să permită Alianţei USR-PLUS să guverneze singură


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇