Barna: Mi-aş dori ca la parlamentare să obţinem un rezultat care să permită Alianţei USR-PLUS să guverneze singură

Barna: Mi-aş dori ca la parlamentare să obţinem un rezultat care să permită Alianţei USR-PLUS să guverneze singură

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat, marţi seara, că şi-ar dori ca la alegerile parlamentare Alianţa USR-PLUS să obţină un rezultat care să-i permită să guverneze singură.

„În teoria probabilităţilor este una din alternativele cu o probabilitate rezonabilă ca după alegeri, aşa cum arată acum rezultatele, să fim în situaţia de a avea negocieri pentru formarea unui Guvern. (…)

După alegeri foarte probabil USR va fi în bucata de reprezentativitate a României care va trebui să guverneze şi USR-PLUS îşi va asuma asta fără niciun fel de ezitare", a spus Barna la Digi24.

ADVERTISING

Întrebat dacă USR-PLUS îşi va asuma o guvernare alături de PNL, el a răspuns: "Vom vedea care sunt rezultatele electorale. În momentul de faţă, încercăm având localele prima bornă să avem rezultate cât mai bune, să avem cât mai mulţi colegi în consiliile locale, municipale, în primării pentru a aduce schimbarea pe care societatea o aşteaptă".

"Evident că eu m-aş dori să avem un rezultat electoral care să ne permită să guvernăm singuri, ca USR-PLUS să guverneze singur. Însă, în politică legătura cu realitatea în general ajută.

ADVERTISING

Dacă vom obţine acest rezultat vom guverna singuri fără îndoială, dacă acest rezultat nu se va întâmpla şi aşa cum arată cifrele perspectiva unei coaliţii necesare are o probabilitate rezonabilă vom vedea la momentul acela. În momentul de faţă miza este să reuşim să reprezentăm un electorat cât mai numeros", a adăugat Barna.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit marţi la lansarea candidaturii lui Ciprian Ciucu la Primăria sectorului 6 despre viitorul Guvern.

ADVERTISING

"Suntem două echipe extrem de serioase, cu oameni cinstiţi, cu oameni cu experienţă, cu oameni care cunosc problemele Bucureştiului şi care vor face echipă pentru Bucureşti la toate nivelele. Mesajul meu aici este foarte clar: Ciprian Ciucu ca şi primar de sector, Nicuşor Dan ca şi primar general şi viitorul Guvern USR-PLUS, ca de altfel şi actualul Guvern, formează o echipă pentru bucureşteni şi colaborează pentru a duce la bun sfârşit toate proiectele de care are nevoie Bucureştiul", a spus preşedintele PNL.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇