Monica Anisie: Tabletele pentru elevi ar trebui să fie în școli pe 10 septembrie. Dar nu garantează cu demisia

Monica Anisie: Tabletele pentru elevi ar trebui să fie în școli pe 10 septembrie. Dar nu garantează cu demisia

Tabletele pentru elevii din mediile defavorizate  ar trebui să fie în școli pe 10 septembrie, a spus luni, la Iași, ministrul Educației, Monica Anisie.

„Ministerul Educației nu realizează această achiziție, ci Ministerul Educației a dat banii necesari achiziționării acestor tablete. Este Oficiul Național pentru Achiziții Publice cel care realizează achiziția, procedura a fost inițiată, este urcată pe SEAP și termenul impus este 10 septembrie. Asta înseamnă că ar trebui să avem tabletele în școli pentru data de 10 septembrie”, a declarat Monica Anisie.

ADVERTISING

Numărul de tablete a fost stabilit în urma transmiterii de către inspectoratele școlare a necesarului de dispozitive.

„Ca să fie foarte clar: inspectoratele școlare au realizat necesarul și au transmis la Ministerul Educației, pe baza acelui necesar s-a realizat referatul de necesitate și caietul de sarcini”, a mai spus Anisie.

Anisie evită să promită demisia dacă nu e așa

Întrebată dacă își va da demisia dacă tabletele nu vor ajunge în școli până la începutul anului școlar, Monica Anisie a evitat un răspuns.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu Ministerul Educației este responsabil pentru acele tablete, ci Ministerul Finanțelor Publice, prin acel Oficiu Național pentru Achiziții Centralizate, care trebuie să realizeze, așa cum Ministerul Educației a impus, până la 10 septembrie achiziția de tablete. Dacă aveți o întrebare referitoare la achiziționare de tablete, adresați-vă Ministerului de Finanțe”, a răspuns Monica Anisie.

Potrivit calendarului, cursurile din anul școlar 2020-2021 încep pe 14 septembrie.

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care stipulează că MEC asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv laptop sau tabletă, conectat la Internet pentru a putea participa la activităţile de e-learning.

ADVERTISING

Citiți și: Iohannis a promulgat legea prin care elevii și profesorii pot primi un laptop sau o tabletă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇