Cum să folosiți etichetele pentru a organiza inventarul

Cum să folosiți etichetele pentru a organiza inventarul

Logistica unei companii este un domeniu fundamental pentru buna funcționare a afacerii. Gestionarea optimă a stocurilor vă permite să răspundeți rapid la comenzile plasate de clienți și astfel să le puteți livra în cel mai scurt timp posibil și în stare perfectă.

Procesul de etichetare în depozit este o activitate care trebuie desfășurată odată cu primirea mărfii, pentru a o depozita și a o accesa pe viitor cu o precizie și rapiditate mai mari. Etichetarea și codificarea produselor într-un depozit este procesul prin care marfa este marcată cu un cod unic, cu scopul de a facilita amplasarea acesteia și de a facilita controlul depozitului. Etichetarea este esențială pentru trasabilitate și pentru a accelera procesele de depozitare și pregătire a comenzilor.

Pentru a identifica un depozit, se obișnuiește, de asemenea, să se eticheteze diferitele sale zone, cum ar fi culoarele, rafturile, containerele și paleții. În general, orice articol din depozit care dorește să fie identificat poate fi codificat și etichetat pentru un control și un management mai bune. De exemplu, este obișnuit să etichetați un pachet în logistică pentru a facilita urmărirea acestuia pe parcursul întregului proces de transport și livrare.

ADVERTISING

Ce sunt etichetele de inventar? Etichetele de inventar sunt benzi de hârtie, plastic sau alte materiale, care sunt atașate articolelor și echipamentelor din depozit și conțin informații despre articol, raft sau zonă. De obicei, acestea includ informații de bază, cum ar fi numele produselor, referințele, cantitățile și numerele de lot, dar pot include și informații mai specifice, cum ar fi locațiile articolelor, datele de primire și de expirare, etc. Codurile de bare sau codurile QR sunt adesea folosite pentru a transmite aceste informații mai succint, iar funcționarii de inventar pot scana articole și date direct în software-ul lor de gestionare a stocurilor.

De ce sunt importante etichetele de inventar? Etichetele sunt folosite, în principal, pentru a organiza și urmări inventarul, atât fizic, cât și virtual, și pentru a îmbunătăți eficiența în depozit.

ADVERTISING

Iată câteva avantaje specifice ale utilizării etichetelor în depozit:

O organizare mai bună. Desigur, marcarea tuturor facilitează navigarea și găsirea a unui produs în magazin. Dar o condiție prealabilă importantă pentru utilizarea etichetelor de inventar este clasificarea corectă, comandarea și depozitarea inventarului dvs., care stă la baza creării unui sistem organizat în depozit. Când fiecare articol are propriul loc, totul este etichetat și clasificat, iar datele sunt introduse într-un sistem de gestionare a inventarului, depozitul dvs. va fi mai curat și mai ordonat și veți avea o vedere mult mai bună a tot ceea ce se întâmplă în depozit.

Trasabilitate deplină. Utilizarea etichetelor cu coduri de bare cu software de gestionare a depozitelor care are capabilități de urmărire a numărului de lot și de serie vă permite să obțineți o trasabilitate completă în stocul dvs. De fiecare dată când se întreprinde o acțiune sau se mută elemente, codul de bare este scanat și activitatea este înregistrată în sistem, permițându-vă să urmăriți inadvertențele până la cauzele lor fundamentale. Având această vizibilitate în depozitul dvs. înseamnă, de asemenea, că articolele nu sunt pierdute sau uitate până când au expirat.

ADVERTISING

Îmbunătățirea eficienței. Etichetarea tuturor produselor poate reduce considerabil timpul de căutare și erorile în procesele din depozit. Când totul este la locul său, cantitățile sunt urmărite și totul este marcat clar, este ușor să știi unde este totul și în ce cantități. Acest lucru facilitează, de asemenea, efectuarea inventarelor. În plus, dacă sunt implementate coduri de bare, sarcinile de introducere a datelor și riscul de eroare umană sunt practic eliminate.

O analiză mai bună. Cu un inventar etichetat, înregistrarea mișcărilor de inventar este mult mai ușoară și mai puțin predispusă la erori. Acest lucru este valabil mai ales dacă ați implementat un sistem de inventar de coduri de bare, în care datele sunt introduse prin scanarea unui cod de bare pe un articol sau raft. Cu informații precise introduse în sistemul dumneavoastră de gestionare a stocurilor, puteți beneficia de o analiză mult mai precisă a performanței unităților dumneavoastră de stocare.

Pentru a realiza o etichetare optimă într-un depozit, sunt necesare diferite elemente:

Software și cod de bare. Un program de calculator care gestionează mărfuri (cum ar fi ERP sau SGA) și care permite includerea codurilor de bare cu cele mai utilizate sisteme și alte tipuri de sisteme de control precum coduri QR.

Periferice. Pentru a putea citi și genera etichete pentru marcarea produselor, aveți nevoie de cititoare de coduri de bare și imprimante de etichete.

Etichetele de depozit sunt un element esențial pentru a putea identifica rapid și precis produsele, comenzile și alte elemente. Codificarea este cea mai bună modalitate de a menține controlul stocurilor în timp real, care vă permite să știți în orice moment ce produse sunt disponibile în companie.

Procesul de etichetare în depozit este o sarcină foarte importantă, care trebuie realizată din momentul în care se primește marfa, pentru o mai bună gestionare a stocurilor și eliminarea erorilor, precum pierderi sau confuzii la întocmirea comenzilor.