60% dintre elevii de gimnaziu din mediul rural vor să afle la cursurile de educație financiară ce afacere să își deschidă

60% dintre elevii de gimnaziu din mediul rural vor să afle la cursurile de educație financiară ce afacere să își deschidă

Aproximativ 60% dintre elevii de gimnaziu din mediul rural ar vrea să facă un curs de educație financiară la care să afle ce afacere să își deschidă, conform unui sondaj realizat recent.

În plus, sondajul arată că 54% dintre elevii de gimnaziu din mediul rural cred că o persoană educată din punct de vedere financiar știe să își folosească banii astfel încât să îi ajungă de la o lună la alta, iar în jur de 49% cred că o persoană educată din punct de vedere financiar este o persoană care își poate plăti facturile la timp, rămâne cu bani pentru traiul zilnic, dar face și economii, se arată într-un comunicat transmis de World Vision România

ADVERTISING

În plus:

  • 40% dintre elevi cred că o persoană educată din punct de vedere financiar este una care are propria afacere sau știe să facă bani
  • 60% își doresc ca în cadrul unui curs de educație financiară să afle ce afacere își pot deschide
  • 44% vor să învețe de la antreprenori sau manageri cunoscuți cum este condusă o afacere

De asemenea, 49,6% cred că un astfel de curs îi poate ajuta să găsească idei de afaceri pentru acum sau pentru când vor fi adulți, iar 48,7% speră că educația financiară le va fi de folos pentru a avea grijă mai bine de banii de buzunar.

ADVERTISING

În jur de 16%  cred că pot folosi informațiile pentru a le da părinților idei despre cum pot folosi mai bine banii, chiar dacă uneori sunt puțini, iar 14% cred că un astfel de curs îi poate ajuta să găsească idei pentru părinți despre cum să facă rost de mai mulți bani în mod cinstit.

“O mare parte dintre copiii din programele noastre provin din familii defavorizate, pentru că părinții nu au adesea un loc de muncă sau au unul slab plătit. Astfel, de cele mai multe ori, banii pe care părinții și copiii îi au de gestionat sunt foarte, foarte puțini. Uneori, dar mai rar este adevărat, chiar și în aceste cazuri în care banii sunt puțini, pot fi făcute îmbunătățiri privind cheltuirea lor.

ADVERTISING

Faptul că elevii speră ca un curs de educație financiară să îi învețe cum să aibă o viață echilibrată sau cum să își creeze propria afacere ne arată cât de mare este importanța unui astfel de program pentru copii”, afirmă Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Sondajul s-a derulat la finalul anului 2021-începutul anului 2022 și la el au răspuns 243 de elevi de gimnaziu din mediul rural.

Sondajul a fost realizat în cadrul programului “Învăț ce-i bine pentru mine! - dezvoltarea de cunoștințe, abilități și valori sănătoase pentru copiii din comunități rurale”, susținut de World Vision România și Societe Generale Global Solution Centre.

Aproximativ 820 de elevi din clasele primare și gimnaziu din județul Ialomița participă la ateliere de educație financiară, sănătate și dezvoltare personală datorită acestui program.

Educația financiară și cea juridică au devenit recent materii obligatorii, după ce președintele Iohannis a promulgat legea adoptată de Parlament în acest sens, la finalul anului trecut.

???? Elevii de gimnaziu au primit ca temă pentru acasă să se gândească la o afacere pe care să o dezvolte. Tema lor face...

Publicată de World Vision Romania pe Marţi, 18 ianuarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇