Academia de Poliţie dezvăluie că a produs 718 doctori în ultimii 25 de ani

Academia de Poliţie dezvăluie că a produs 718 doctori în ultimii 25 de ani

Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” a publicat, joi, lista diplomelor de doctor eliberate de instituţie de-a lungul timpului. Potrivit documentelor, 718 persoane au obţinut titlul, din 1995.

Documentul cuprinde numele candidatului, titlul tezei de doctorat, domeniul data susţierii examenului, conducătorul de doctorat, ordinul de acordare a titlului de doctor, dar şi seria diplomei şi data ridicării acesteia.  

Potrivit documentelor publicate pe site-ul instituţiei, 718 persoane au obţinut titlul, din 1995 până în 2020.

ADVERTISING

În 26 octombrie 2020, Ministrul Educaţiei din acel moment Monica Anisie anunţa că a retras acreditarea Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti.

Măsurile au fost luate "în contextul nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educaţiei şi Cercetării pe tema calităţii actului educaţional existent la nivelul Academiei de Poliţie", dar şi ţinând cont de raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, a transmis atunci Ministerul Educaţiei.

ADVERTISING

În mai 2021, Guvernul a aprobat reorganizarea Academiei de Poliţie, în două facultăţi, de Poliţie şi de Pompieri.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunţa că reorganizarea vizează desfiinţarea celor două şcoli doctorale care, din păcate, au adus mari prejudicii de imagine instituţiei. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇