Gigantul chinez de vehicule electrice BYD va construi prima fabrică din Europa în Ungaria - surse

Gigantul chinez de vehicule electrice BYD va construi prima fabrică din Europa în Ungaria - surse
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Gigantul chinez de vehicule electrice BYD intenţionează să construiască prima sa fabrică europeană de automobile în Ungaria.

Potrivit unor surse apropiate BYD, citate de ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), decizia a fost deja luată pe plan intern, relatează Reuters.

Un site guvernamental din Shenzhen, unde are sediul BYD, a postat luna trecută un articol în care spunea că premierul ungar Viktor Orban s-a întâlnit cu preşedintele BYD, Wang Chuanfu, într-o vizită la companie.

Contactată de Reuters, BYD a spus că încă caută locaţia potrivită şi că va face un anunţ la sfârşitul anului.

ADVERTISING

Guvernul ungar nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii, potrivit news.ro.

Acțiunile BYD, prescurtarea pentru Build Your Dreams, au crescut simțitor în ultima perioadă, după ce compania a anunțat că așteaptă un profit dublu pe al treilea trimestru din 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

BYD a devansat Tesla în producția trimestrială și este pe locul al doilea, după producătorul american, la vânzările globale.

Succesul de care se bucură BYD este și un semn al ritmului în care crește industria auto chineză, după ce a întrecut Japonia în 2023 și a devenit cel mai mare exportator mondial.

ADVERTISING

Pe de altă parte, cresc și tensiunile economice ale Beijingului cu alte state, nu doar cu SUA și țările europene, care sunt piețe de export pentru vehiculele electrice chineze. Lumea se îndreaptă tot mai mult spre tehnologii noi, curate, iar acesta e încă un exemplu care ilustrează cât de dificil va fi pentru țările occidentale să se îndepărteze de dependența de produsele chinezești, notează BBC.

Citește aici povestea gigantului chinez BYD.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇