Ghinea anunță că 1,9 miliarde de euro din PNRR intră în ţară în acest an. Barna zicea că primii bani vin anul viitor

Ghinea anunță că 1,9 miliarde de euro din PNRR intră în ţară în acest an. Barna zicea că primii bani vin anul viitor

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, susţine că 1,9 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor intra în ţară în acest an, în octombrie sau noiembrie, iar plăţile pentru proiecte „vor începe imediat”.

„PSD iar bate câmpii despre PNRR. 1,9 miliarde de euro vor intra din PNRR în ţară în acest an. Prefinanţarea de 1,9 miliarde va intra în ţară imediat după aprobare, în octombrie – noiembrie. Plăţile vor începe imediat, unele pentru proiecte deja în derulare iar cele mai multe, pentru proiecte care sunt acum în pregătire”, a transmis joi Cristian Ghinea.

ADVERTISING

Mesajul ministrului vine în contextul unor declaraţii postate pe Facebook de social-democraţi conform cărora România nu va primi, în acest an, "niciun euro" din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Zero euro din PNRR în 2021! PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an! România nu se poate baza pentru finanţarea deficitului uriaş pe avansul de 1,3 miliarde de euro din PNRR", afirmă social-democraţii, într-un mesaj postat, joi, pe Facebook.

Barna spune că anul viitor vin primii bani

Însă și șeful său pe linie de partid spunea că primii bani intră tot anul viior.

ADVERTISING

"Lucrurile sunt exact aşa cum e normal să fie. Acum o săptămână, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, colegul meu Cristian Ghinea, a fost la Bruxelles, s-au clarificat marea parte a detaliilor şi pe partea de reformă şi pe partea de investiţii.

În septembrie vom avea aprobat programul şi cred că de la începutul anului vor veni primele zeci de milioane în ţară pe proiectele aflate în desfăşurare", a afirmat Barna la TVR 1.

Citește mai multe despre PNRR:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇