Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul Slovaciei. Primește 6,3 miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul Slovaciei. Primește 6,3 miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat luni planul naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR) al Slovaciei, ce cuprinde granturi în sumă totală de 6,3 miliarde de euro.

43% din această sumă este destinată programelor de combatere a schimbărilor climatice, relatează agenţiile EFE şi DPA.

Sunt cuprinse aici investiţii în modernizarea reţelei de transport feroviar, realizarea de piste pentru biciclete şi a unei infrastructuri pentru încărcarea vehiculelor electrice, precum şi programe de economie energetică pentru circa 30.000 de locuinţe şi pentru industrie.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a subliniat la Bratislava că aceste măsuri sunt în linie cu obiectivul atingerii neutralităţii climatice a UE până în anul 2050.

''Facem din pactul verde european o realitate'', a spus ea la o conferinţă de presă comună cu premierul conservator slovac, Eduard Heger.

Slovacia a alocat digitalizării 21%, proiectele având în vedere mai ales informatizarea administraţiei publice pentru a oferi servicii mai bune cetăţenilor, precum şi informatizarea învăţământului, un alt beneficiar al digitalizării urmând să fie şi sistemul judiciar.

PNRR-ul slovac cuprinde de asemenea proiecte de investiţii în sectorul de sănătate, respectiv construirea de noi spitale şi modernizarea celor existente.

Iată ce se mai întâmplă cu PNRR-ul României:

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇