Ministrul Transporturilor: Acum vedeţi PNRR în realitate. Unul dintre exemple este un lot al Autostrăzii Transilvania

Ministrul Transporturilor: Acum vedeţi PNRR în realitate. Unul dintre exemple este un lot al Autostrăzii Transilvania

Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se derulează deja concret, iar unul dintre exemple este un lot al Autostrăzii Transilvania, a declarat vineri ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

"Vreau să vă spun patru iniţiale: PNRR. Până acum am vorbit despre un plan, despre viitor. În spatele meu, în dreapta, în stânga, vedeţi PNRR în realitate.

Acesta este unul dintre sectoarele de autostradă pe care l-am propus Comisiei Europene pentru finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este un lot din Autostrada Transilvania, care continuă de la Nădăşelu până la Poarta Sălajului.

Se lucrează foarte bine, dintre cele patru proiecte pe care le avem în PNRR este primul pe care se şi lucrează. Vom intra în perioada următoare, în anul următor şi cu alte proiecte, cu A7, cu A1", a spus Cătălin Drulă, care a vizitat şantierul autostrăzii.

El a arătat că lotul Nădăşelu - Poarta Sălajului este unul complicat, cu 12 milioane de metri cubi de săpătură şi cu foarte multe viaducte.

Pe ce alte sectoare ale autostrăzii se vor derula lucrări

Cătălin Drulă a trecut în revistă şi alte sectoare ale Autostrăzii Transilvania, pe care urmează să se deruleze lucrări de execuţie.

Astfel, el a precizat că sectorul Poarta Sălajului - Nuşfalău este în licitaţie, pentru sectorul Nuşfalău - Suplacu de Barcău s-a semnat contractul cu o firmă din Turcia, pentru Suplacu de Barcău - Chiribiş sunt în evaluare ofertele depuse de firme, iar pentru Chiribiş - Biharia este semnat un contract cu o firmă românească.

De asemenea, ministrul a vorbit şi despre câteva proiecte majore din zona Clujului, cum ar fi calea ferată Cluj-Napoca - Oradea (proiect prin PNRR, un miliard de euro), centura metropolitană a Clujului, drumul de mare viteză Cluj-Napoca - Dej, un drum de legătură între Autostrada A3, sectorul Câmpia Turzii - Gilău, şi DN1, în zona localităţii clujene Tureni.

Astăzi este ziua șantierelor din Ardeal.Turul de forță începe cu o primă oprire la tronsonul dintre Nădășelu și Poarta...

Publicată de Cătălin Drulă pe Vineri, 18 iunie 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇