Tronsonul Sibiu – Boiţa, singurul în construcţie de pe Autostrada A1, ar putea fi gata la finalul anului viitor. Lucrările sunt în toi (Video)

Tronsonul Sibiu – Boiţa, singurul în construcţie de pe Autostrada A1, ar putea fi gata la finalul anului viitor. Lucrările sunt în toi (Video)

Lucrările la cei 13 kilometri de pe lotul Sibiu – Boiţa, singurul tronson în construcţie de pe Autostrada A1 Sibiu – Piteşti, sunt în toi.

Un pasionat de infrastructură a postat o filmare făcută cu drona care arată cum lucrează constructorul.

Lucrările au început în urmă cu un an, iar antreprenorul a ajuns la un stadiu fizic de 40%, potrivit rapoartelor Companiei de Drumuri, informează economedia.ro.

În aceste condiții, lotul dintre Sibiu şi Boiţa are mari șanse să fie deschis la finalul anului viitor.

ADVERTISING

Contractul pentru proiectarea şi construirea primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti a fost semnat în primăvara anului 2019 pentru 613 milioane de lei, iar termenul de realizare este de 36 de luni.

Autostrada A1 Sibiu-Pitesti lot 1 Sibiu-Boita filmata complet in 08.06.2021

Care este situația la celelalte loturi

În ceea ce privește lotul 5 Piteşti – Curtea de Argeş, antreprenorul italian Astaldi a început organizarea de şantier şi aşteaptă ca Ministerul Transporturilor să elibereze Autorizaţia de Construire pentru începerea efectivă a lucrărilor.

ADVERTISING

Pentru acest tronson, care are o lungime de 30 de kilometri termenul de execuţie este de 4 ani.

Pentru Boiţa – Cornetu (lot 2, 31 kilometri) respectiv Cornetu – Tigveni (lot 3, 37 km), CNAIR a primit ofertele şi urmează să desemneze constructorii care se califică în următoarea etapă (licitaţie cu precalificare), în timp ce lotul 4 Tigveni – Curtea de Argeş de 10 km este în contestaţii.

Autostrada Sibiu – Piteşti nu poate fi deschisă însă mai devreme de 6-7 ani.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇