Ciolacu: Încercăm ca până la sfârşitul anului să avem un buget. Venim cu o reducere a TVA la gigacalorie

Ciolacu: Încercăm ca până la sfârşitul anului să avem un buget. Venim cu o reducere a TVA la gigacalorie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că partidele din coaliţia de guvernare vor ca România să aibă până la sfârşitul anului un buget de stat şi că vor veni cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii.

"Încercăm în acest moment ca până la sfârşitul anului să avem un buget de stat. Ministrul de Finanţe a plecat mai devreme, o să vină cu anumite impacturi pe anumite măsuri şi cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni, o să terminăm aceste socoteli.

Ce este important este că o să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabilă, să rămână 5%", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului după şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a adăugat că măsurile care sunt deja în programul de guvernare vor fi aplicate în proiectul de buget de stat şi nu se mai negociază.

"Discutăm şi implementarea, de exemplu, a radarului mărfurilor, paşii de implementare, s-ar putea în anumite zone în maximum şase luni toată lumea să funcţioneze pe factură electronică, în zonele în care exista până acum evaziune foarte mare", a precizat liderul PSD.

Ciolacu a menţionat că s-a mai discutat în şedinţa de coaliţie şi despre o taxă de 1% din cifra de afaceri pentru companiile cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane, dar nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

Săptămâna trecută, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a discutat cu premierul Nicolae Ciucă despre posibilitatea ca Guvernul să dea bani Primăriei Municipiului București pentru a o ajuta să plătească încălzirea populației, în iarna care urmează.

Nicușor Dan a anunțat anterior că are nevoie de 968 de milioane de lei de la Guvern pentru a putea achita subvenția la încălzire, în iarna care urmează.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇