Ministrul Finanțelor spune că Nicușor Dan nu e bun gospodar și de aia nu are bani de gigacalorie: Sunt bucureștean și trăiesc aceeași dramă ca și dumneavoastră

Ministrul Finanțelor spune că Nicușor Dan nu e bun gospodar și de aia nu are bani de gigacalorie: Sunt bucureștean și trăiesc aceeași dramă ca și dumneavoastră

Noul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, spune că Nicușor Dan ar avea bani pentru subvenționarea gigacaloriei în Capitală, fără să ceară de la Guvern, dacă ar fi un bun gospodar.

Astfel, ministrul PSD a precizat că înainte să finanțeze va avea o discuție foarte serioasă cu edilul, cel mai probabil în jurul datei de 10 decembrie.

”Urmează să ne vedem. Am avut o discuție informală pe tema aceasta, pentru că trebuie să ne vedem foarte serios cu domnul Nicușor Dan. E foarte simplu să spunem că alocăm bani. Să știți că Primăria Capitalei are bani. Un primar gospodar putea să mute, prin hotărârea Consiliului General, prin rectificări interne, trebuia să rezolve problemele.

ADVERTISING

Noi avem cum să alocăm acești bani, dar va trebui să avem o discuție foarte corectă și foarte aplicată cu domnul primar general. Aici nu este despre ministrul Finanțelor, ministrul Energiei, primarul Capitalei. Este vorba despre oameni. Sunt bucureștean și trăiesc aceeași dramă ca și dvs. Nu aveți nici dvs. nici eu nicio vină pentru faptul că cineva nu e gospodar, că nu are bani, pentru că cineva nu îl finanțează”, a spus Câciu, întrebat dacă va ajuta Primăria Capitalei.

El a amenințat voalat că ar putea trimite controle la Primăria Capitalei.

ADVERTISING

”Domnul primar general trebuie să înțeleagă un lucru - banii de la bugetul de stat vin, dar banii aceia trebuie folosiți, nu sunt dați pentru a sta în conturi prost distribuiți sau deficitar distribuiți, ci pentru oameni. Trebuie să vedem care sunt soluțiile lui. E vorba despre a da niște bani din nou și să nu primim apă caldă și căldură. Asta s-a întâmplat în București. Această Primărie a Capitalei e cea mai bogată primărie din România. A primit bani când a cerut. Trebuie să vedem de ce nu avem apă caldă de un an de zile”, a mai spus ministrul.

ADVERTISING

Întrebat de cele 900 de milioane de lei de care Nicușor Dan spune că are nevoie, Câciu a replicat: ”Este vorba despre ce estimează dânsul. Dânsul a mai estimat și că a doua zi după ce e ales facem duș cu apă caldă”.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a precizat în dimineața zilei de 26 noiembrie că le-a propus consilierilor generali să aprobe un preț al gigacaloriei pentru populație de 280 de lei. Adică unul cu 116 lei mai mare decât cel prezent.

”A fost un preț îmbrățișat de PNL și PMP, nu și de USR. Iar PSD a spus că e împotriva majorării prețului pentru populație. Până la o nouă ședință, bucureștenii vor plăti 164 de lei ca până acum”, a anunțat edilul.

Nicușor Dan a estimat că, dacă nu majorează prețul gigacaloriei pentru populație, PMB va pierde (prin acordarea de subvenție - n.red.) circa 1,5 milioane de lei pe zi, în acest an.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇