Renault a pierdut 700 de milioane de euro după ieșirea din Rusia. Dacia Sandero și Spring, în topul celor mai vândute modele din Europa

Renault a pierdut 700 de milioane de euro după ieșirea din Rusia. Dacia Sandero și Spring, în topul celor mai vândute modele din Europa

Renault Group a raportat anul trecut pierderi de 700 milioane euro la nivel global, în principal din cauza cedării activităţii din Rusia. Profitul net al companiei, fără afacerile din Rusia, a atins valoarea de 1,6 miliarde euro, cu 1,1 miliarde peste nivelul din 2021.

Renault Group este prezent în peste 130 de ţări și a vândut 2,1 milioane de vehicule în 2022. Dacia Sandero rămâne, din 2017, cel mai vândut model către persoane fizice din Europa, cu 229.500 de vehicule comercializate anul trecut.

Lansat la jumătatea anului 2021, Dacia Spring a înregistrat vânzări în creştere cu 75% faţă de anul 2021, cu 48.900 de vehicule comercializate. Dacia Spring se situează pe locul al treilea în clasamentul celor mai vândute vehicule electrice către clienţii particulari din Europa.

ADVERTISING

Dacia Jogger înregistrează peste 57.000 de mașini vândute. Modelul de familie al mărcii Dacia se situează pe locul al doilea în vânzările de vehicule de segment C (exceptând modele SUV) către persoane fizice la nivelul pieţei din Europa.

În luna mai 2022, consiliul de administraţie al Renault Group a aprobat în unanimitate semnarea acordurilor privind cedarea a 100% din acţiunile deţinute în filiala Renault Rusia către primăria oraşului Moscova şi cedarea participării sale de 67,69% la AVTOVAZ către NAMI (Institutul central de cercetare şi dezvoltare a automobilelor şi motoarelor).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acordul prevede o opţiune de răscumpărare de către Renault Group a participării sale în AVTOVAZ, care poate fi exercitată în anumite perioade în cursul următorilor 6 ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇