Renault și-a vândut fabricile din Rusia. Le-a luat statul și vor face din nou Moskvich

Renault și-a vândut fabricile din Rusia. Le-a luat statul și vor face din nou Moskvich

Grupul Renault a anunțat luni că vinde toate afacerile din Rusia, inclusiv pachetul de acțiuni deținut la producătorul rus de automobile AvtoVAZ.

Renault Rusia va fi preluată de Primăria Moscovei, iar participația de 67,69% din AvtoVAZ va fi luată de un centru de cercetare și dezvoltare auto susținut de stat, arată Market Watch.

„Acordul prevede o opțiune pentru Grupul Renault de a-și răscumpăra participația în AvtoVAZ, care poate fi exercitată în anumite momente în următorii șase ani”, anunță producătorul auto.

ADVERTISING

Decizia vine pe fondul continuării războiului din Ucraina. Renault nu a dorit inițial să se retragă din Federația Rusă, din cauza pierderilor uriașe, însă toate sancțiunile, presiunile internaționale și atrocitățile comise de armata rusă au forțat până la urmă grupul francez să se retragă complet, în ciuda relațiilor bune de până acum cu rușii.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a spus că uzina Renault din capitala Rusiei va relua producția de mașini sub marca „Moskvich”. Este vorba despre o marcă din timpul URSS, care s-a produs până în 2002.

ADVERTISING

Tot Moskvich erau și vechile mașini de poliție rusești.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇