Peste 600 de companii s-au retras din Rusia, dar atrag atenţia giganţii care rămân, printre care Auchan, Leroy Merlin, Metro şi Raiffeisen

Peste 600 de companii s-au retras din Rusia, dar atrag atenţia giganţii care rămân, printre care Auchan, Leroy Merlin, Metro şi Raiffeisen

Peste 600 de companii din întreaga lume au anunțat că se retrag din Rusia după invadarea Ucrainei, dar unele au decis să activeze în continuare, conform monitorizării la zi realizate de Yale School of Management.

Inițial lista conținea doar două coloane, ”retrage” vs ”rămâne”, dar ulterior au fost adăugate noi categorii, pentru un tablou de ansamblu cât mai fidel.

Monitorizarea este asigurată constant de Jeffrey Sonnenfeld și echipa lui de experți, cercetători, colaboratori și studenți de la Yale Chief Executive Leadership Institute, obiectivul urmărit fiind ca deciziile anunțate de companii să fie catalogate cât mai repede posibil.

ADVERTISING

Aceștia spun că monitorizarea a jucat un rol de catalizator în ceea ce privește exodul companiilor occidentale din Rusia.

În prima zi când a fost publicată, 28 februarie, lista conținea doar câteva zeci de companii care își anunțau plecarea. Alte câteva sute de companii s-au adăugat de atunci, iar realizatorii monitorizării se declară extrem de mulțumiți că demersul lor a atras atenția și a îndemnat la acțiune milioane de oameni din întreaga lume.

Mai mult, spune echipa de la Yale, lista circulă între board-urile companiilor, oficiali guvernamentali și reprezentanți ai media, generând astfel o adevărată mișcare istorică, puternică la nivel decizional.

ADVERTISING

Și mai tare îi bucură, însă, miile de mesaje primite pe adresa jeffrey.sonnenfeld.celi@yale.edu, de pe tot globul, în special din Ucraina, cu informații și feedback din domeniu.

O versiune îmbunătățită a monitorizării, cu țări și industrii noi, va fi publicată în curând, dar între timp cei interesați de anumite companii sau state pot consulta lista AICI, iar cei care vor mai multe detalii pot studia informațiile puse la dispoziție în format .xls, AICI.

Pe lista ”rău famată” a companiilor care își continuă neperturbate activitatea în Rusia figurează Auchan, Leroy Merlin, Metro, Tchibo, Veolia sau Raiffeisen.

auchan
Sursa: AICI (fragment)

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇