Exclusiv Imagini spectaculoase cu lansarea la apă a portretelor prezidențiale: Hakuna matata, Iohanes! (Video)

<span style="color:#990000;">Exclusiv</span> Imagini spectaculoase cu lansarea la apă a portretelor prezidențiale: Hakuna matata, Iohanes! (Video)

Președintele Klaus Iohannis și consoarta au încheiat astăzi vizita în Tanzania, cu o oprire în Zanzibar. Dar nu au încheiat-o oricum. Imaginile cu distracția de despărțire sunt de departe cele mai spectaculoase din călătoriile exotice ale președintelui de până acum.

Două înregistrări video arată un grup de localnici care strigă diverse urări adunați în jurul unei poze a lui Klaus Iohannis și mai apoi a primei doamne, de dimensiunea celor cu Ceaușescu de pe pereții instituțiilor publice pe vremea dictatorului.

ADVERTISING

La finalul strigăturilor se aude clar Hakuna matata, Iohanes, o urare des folosită în Africa.

Potrivit citeia.com, această frază provine din dialectul „swahili”. Este folosită mai ales în Africa de Est. Fiecare cuvânt are un sens: „Hakuna” poate fi tradus cu „Nu există” și „Matata” cu „Probleme”. Deci expresia înseamnă "fără probleme". Cei care o folosesc (mai ales Zanzibar, Kenya și Tanzania) vor să exprime că „totul este bine” sau că „nu trebuie să-ți faci griji, ci să fii fericit”.

După ce strigă Hakuna matata, unul dintre localnici, cel care are tabloul cu unul dintre Iohanniși, o rupe la fugă pe un ponton și se aruncă în apă cu mare entuziasm, cu tot cu tabloul.

ADVERTISING

Iată imaginile cu tabloul lui Klaus Iohannis:

Tanzania Hakuna matata Klaus Iohannis

În imagini se vede cum cei din delegația română fac poze și filmează momentul inedit, care depășește din punct de vedere artistic și dansul dnei Iohannis cu elevele de liceu și figurile din safari, si orice altă efuziune externă din turneele exotice din cei 10 ani de mandat ai președintelui Iohannis.

ADVERTISING

Și iată și imaginile cu tabloul cu Carmen Iohannis:

Tanzania Hakuna matata Carmen Iohannis

Ba chiar dna Iohannis, în papuci, și avându-l alături pe președinte, care afișează un zâmbet hollywoodian sub ochelarii de soare, își filmează portretul care se aruncă eroic în mare.

imagine-Tanzania-hakuna-matata

Pentru toți cei de acasă, Hakuna matata!

Hakuna Matata (From "The Lion King")

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇