Klaus Iohannis, primit cu salve de tun în Tanzania. A mers prin ploaie torențială fără umbrelă ca să salute garda (Galerie foto & video)

Klaus Iohannis, primit cu salve de tun în Tanzania. A mers prin ploaie torențială fără umbrelă ca să salute garda (Galerie foto & video)

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, de preşedinta Republicii Unite a Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, în cadrul turneului african pe care şeful statului român îl efectuează în această perioadă.

Ceremonia s-a desfășurat pe o ploaie torențială, dar Iohannis a ales să meargă să salute garda de onoare fără umbrelă.

Ulterior, când cei doi șefi de stat s-au îndreptat spre intrarea în palatul prezidențial pentru discuții, ambii au avut câte un aghiotant care le-a ținut umbrela deasupra capului.

Ceremonia primirii oficiale de către Președintele Republicii Unite a Tanzaniei

În conferința de presă comună ce a urmat discuțiilor, Iohannis a anunțat că a invitat-o la București pe Samia Suluhu Hassan și a asigurat-o că poate conta pe România în ceea ce priveşte promovarea şi dezvoltarea relaţiilor cu Uniunea Europeană.

ADVERTISING

Iohannis a spus că Tanzania este „un partener valoros în demersurile strategice ale României în raport cu partenerii africani", susținând că a observat că există „o bază solidă pentru extinderea relaţiilor bilaterale".

„Am convenit să dezvoltăm cooperarea în domenii cu rol crucial atât pentru România, cât şi pentru Tanzania, cum ar fi educaţie, protecţie civilă, agricultură, silvicultură, IT şi securitate cibernetică", a transmis Iohannis.

Preşedintele a remarcat că în Tanzania sunt antreprenori români activi în special în domeniul turismului.

ADVERTISING

Două documente bilaterale sectoriale au fost semnate în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a preşedintei Tanzaniei, unul între Ministerul Afacerilor Interne din România prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernul Republicii Unite Tanzania prin Biroul Prim-ministrului iar al doilea Memorandum de Înţelegere este între Academia de Ştiinţe Agricole şi Forestiere din România şi Universitatea Sokoine pentru Agricultură din Tanzania privind Cooperarea şi Cercetarea Agricolă.

Declarații de presă comune cu Președintele Republicii Unite a Tanzaniei

Duminică, va fi organizată o ceremonie de rămas bun la State House din Dar es Salaam.

ADVERTISING

Turneul preşedintelui Klaus Iohannis în Africa va continua cu vizita de stat în Republica Cabo Verde, unde va avea consultări cu preşedintele Jose Maria Neves.

Ultima deplasare din acest turneu este în Republica Senegal, unde preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări politice cu omologul Macky Sall.

Şeful statului va încheia vizitele în Africa pe 23 noiembrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇