Iohannis a dus ploaia în Kenya, unde a fost primit cu sabia, tunul și lei împăiați (Foto&Video)

Iohannis a dus ploaia în Kenya, unde a fost primit cu sabia, tunul și lei împăiați (Foto&Video)
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Klaus Iohannis şi soţia şi-au început marţi turneul în Africa.

Prima oprire – Kenya, unde Iohannis a fost primit de preşedintele William Ruto, într-o ceremonie de la care nu au lipsit tunul sau onorul prezentat cu sabia, aşa cum se poate observa în imaginile oficiale furnizate de kenyeni pe reţelele de socializare, dar şi de Administraţia Prezidenţială.

Iohannis-sabia
Foto: Administraţia Prezidenţială

„Aţi venit cu ceva ploaie!”, a remarcat preşedintele kenayn Ruto, atunci când l-a întâmpinat pe preşedintele român.

ADVERTISING

"Acasă, în România, se spune că ploaia aduce bogăţie”, i-a replicat Iohannis. Preşedintele Ruto a fost amuzat de această idee şi a râs zgomotos.

După intonarea imnurilor, cei doi preşedinţi au intrat în reşedinţă, unde în hol au fost întâmpinaţi de un leu şi o leoaică, amândoi împăiaţi ca trofee de vânătoare.

Iohannis-cu-leii
Foto: captură video Facebook/State House Kenya
State Visit by President Klaus Iohannis of Romania, State House, Nairobi.

State Visit by President Klaus Iohannis of Romania, State House, Nairobi.

Publicată de State House Kenya pe Marţi, 14 noiembrie 2023

În discursul de după întâlnirea oficială, Iohannis a susținut că Kenya ar fi „unul dintre prietenii tradiționali ai României în Africa de Est și un partener economic și sectorial din ce în ce mai relevant” şi a precizat cp l-a invitat pe William Ruto în ţara noastră.

ADVERTISING

"Vizita în Kenya se desfășoară într-un context foarte special – recenta adoptare a primei Strategii Naționale pentru Africa, cu titlul România - Africa: Parteneriat pentru viitor prin pace, dezvoltare și educație. România și Kenya au o relație îndelungată, caracterizată prin respect și încredere reciprocă, consolidate pe parcursul a 55 de ani de relații bilaterale", a mai spus Iohannis.

În plus, preşedintele român a lăudat ţara gazdă pentru că este un "exemplu de stabilitate politică și de tranziție democratică în Africa de Est și, totodată, un hub economic, financiar, de transport și dezvoltare durabilă pentru întreaga regiune".

ADVERTISING

Cei doi preşedinţi au convenit să dezvolte "cooperarea privind protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, protecție civilă, educație, digitalizare, energie verde”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇